A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, Oláh Barbara is részt vesz a párizsi olimpián

Oláh Barbara

Június 30-án lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak, amelyben összesen 20 magyar atléta tudta biztosítani a helyét a XXXIII. nyári olimpiai játékokra.Egy rendkívül sokoldalú magyar csapat léphet majd pályára, hiszen dobó, ugró, sprint, gátfutó, gyalogló, hosszútávfutó és többpróbázó versenyszámban egyaránt képviseltetve leszünk.

A most Párizsba készülők közül a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, Oláh Barbara, Rióban és Tokióban is ott volt az indulók között-korábban 20 km-en, ezúttal a mixváltó tagjaként. A felkészülés állomásaként edzőjével, s egyben férjével most egy 2 hetes ausztriai edzőtáborba utaznak – számolt be a továbbiakról Tóth Sándor, Barbara hazai edzője, a klub ügyvezetője.

„Ez mutatja a magyar atlétika stabil helyzetét. Párizs fontos állomás, de nem cél, hanem eszköz. Párizs kapcsán helyezésbeli elvárásaink nincsenek, a cél, hogy atlétáink elégedetten térjenek haza a játékokról, és legyenek büszkék a saját teljesítményükre. A világon az atlétika sportágban a legnagyobb a konkurencia, sokszor nüanszok döntenek, így, ha versenyzőink egyéni csúcsaikhoz közel, vagy azokat megjavítva teljesítenek, elégedettek lehetünk” – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.