Jó mókának indult, súlyos sérülés lett a vége

elakadt, 47-esen, mentő, pirotechnikai Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat, felhívva ezzel a figyelmet az életveszélyes cselekedetre. Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket.

A mentők perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását. A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni. A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatal férfit.

hirdetés

Sajnos, minden évben előfordul hasonló eset

Fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben.

A nyaki gerinc és a fej sérülése nagyon súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. Az Országos Mentőszolgálat arra kér mindenkit, hogy tartsa be a strandok szabályzatait és kerülje a veszélyes vízi tevékenységeket.