Díjszabási változás: kiegészítő jegy vásárlása helyett helyfoglalás augusztus 5-étől

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

2024. augusztus 5-étől megszűnik a távolsági kiegészítő jegy alkalmazása az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járatokon.

Ezzel egyidejűleg új, nem kötelező helyfoglalási rendszert vezet be a társaság egyes országos (távolsági) járatokon. A szolgáltatás először a Budapestről induló és oda érkező távolsági autóbuszokon, később pedig a vidéki városok között is elérhető lesz.

hirdetés

A helyjegy egységesen 300 Ft-ba kerül, függetlenül az utazás távolságától, az utas életkorától, valamint a jegy vagy bérlet típusától. Az online vásárolt (MÁV mobilalkalmazás, jegy.mav.hu) helyjegy árából 5% kedvezményt biztosítanak, így csak 285 Ft-ba kerül.

A helyjegy váltása egyik járatra sem kötelező, viszont kiemelt időszakokban (péntek és vasárnap délután, ünnepek alatt) ajánlják a megvásárlását – írják közleményben a Volánbusz.

Helyjegy váltható:

a Volánbusz és a MÁV-START pénztáraiban,
a MÁV-START automatáiban,
a jegy.mav.hu felületen,
a MÁV appban.