A Chained együttes két tagjával, Peres Vivivel és Biró Mesivel beszélgettünk

Chained együttes interjú, Peres Vivien, Bíró Mesi

Peres Vivi (ének) és Biró Mesi (gitár-vokál) a két ifjú gyulai hölgy már nagyon régóta ismeri egymást és zenélnek együtt. Az évek során rengetegszer jártak külön utakon, de a sors újra és újra egymás mellé láncolta őket – innen is ered formációjuk neve, a Chained, amely angol szó annyit jelent: Összeláncolva.

A lányok már egészen kicsi korukban megszerették a zenét, s ez a szeretet az évek alatt egyre csak nőtt bennük. Akusztikus formációjuk a Chained 2021-ben alakult meg, viszont már előtte is zenéltek együtt. Az egyetemi évek alatt a szintén gyulai “Vertigo” (amely egy U2 dal címéről kapta a nevét), gimnáziumban pedig a “Mi” zenekarokban. Nagy kedvenceik a U2 és az Intim Torna Illegál.

hirdetés

Első nyilvános Chained fellépésük egy online koncert volt, mivel megalakulásukkor még javában tartottak a Covid-általi korlátozások. Tényleges fellépéseik elindulása egy gyulai rendezvényszervező ismerősüknek köszönhető. Előadásaik teljes mértékben akusztikusak.

Maximálisan igyekeznek minden előadott dalt a saját szájuk íze szerint alakítgatni, előadásukba saját egyéniségeiket bevonni. Mint minden előadónak, illetve zenekarnak, részükről is volt rá precedens, hogy egy élő koncertjük alatt bakik történtek, de ezeket mindig lazán reagálják le. Úgy emlegetik az adott malőrt, hogy “ez emberire sikerült”. Előadásaikat sok fesztiválon, rendezvényen élvezheti rendkívül széles korosztályú közönségük.

A Chained együttes tagjaival Nédó Géza beszélgetett a Körös Hírcentrum stúdiójában.