Mészáros Krisztofer bízik benne, hogy lesz folytatás

A tornász Mészáros Krisztofer bízik benne, hogy folytathatja szereplését a párizsi olimpián, vagyis bejut az egyéni összetett döntőjébe.

„Nagyon jó versenyt zártam, bízom benne, hogy lesz folytatás. Az eddigi olimpiák alapján azt gondolom, ez elég lesz az összetett döntőbe jutáshoz” – mondta a selejtezőben elért 82,798 pontja kapcsán az M4 Sporton a győri sportoló. Hozzátette, Európa-bajnokságon és hazai versenyen is kapott már több pontot ennél, de talajon és lólengésben voltak kisebb hibái. Megjegyezte, a döntőben szeretné javítani ezeket, és még jobb gyakorlatokat csinálni.

hirdetés

Mészáros úgy értékelt, korláton nagyon jó gyakorlatot mutatott be, és bár a pontszáma „határeset”, reményei szerint bekerül a szerenkénti döntőbe. Elismerte, hogy talajon elúszott a fináléba jutás esélye, mert a második sorban letette a kezét. „Óriási a hangulat, ennyi néző előtt még sosem versenyeztem” – jegyezte meg.

Edzője, Szűcs Róbert az MTI-nek úgy értékelt: jó gyakorlatokat csinált Mészáros, sajnos talajon hibázott egy nagyobbat, illetve a lólengés leugrásában „maradt még”. „Azt gondolom, a pontszám az összetett döntőre elég lesz. Korláton a harmadik helyen áll, de nagyon sok jó korlátos van még hátra, azért reménykedünk. Összességében első olimpián, bemutatkozásnak ez nagyszerű teljesítmény volt” – szögezte le. A szakember azt is elárulta, hogy a leugrásoknál elkövetett hibák egyik oka, hogy Mészáros a felkészülés alatt bokasérüléssel bajlódott, és a lába még mindig nem teljesen egészséges.

MTI