Túlságosan megnőtt a visszaváltási kedv, ez okoz most problémát a repontokon

MOHU REpont visszaváltás Forrás: MOHU

Július elején érkezett a hír, hogy elérte a 10 milliót (mostanra bőven meg is haladta azt) a visszaváltások száma a MOHU REpont visszaváltási rendszerében. Úgy tűnik azonban, hogy a túlzott lelkesedés az, ami most okoz némi fennakadást.

Július 1-jétől csak visszaváltható csomagolásban forgalmazhatják termékeiket az italgyártók, ezért egyre több ilyen palackot, üveget és dobozt találni a boltok polcain – visszaváltáskor darabjukért 50 forintot kapunk. Ennek megfelelően a visszaváltások száma nagyon megnőtt, és épp ez okoz most problémát.

hirdetés

Az automaták gyorsan megtelnek, a boltokban sokszor tanácstalan tömeg alakul ki. Kozák Tamás, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az RTL Híradónak elmondta, az eladók arra panaszkodnak, hogy a gépek nem üzembiztosak, illetve nem viszik el időben a visszaváltott palackokat.

Az újrahasznosítás környezetvédelmi érdek, amit a vásárlók meglepően gyorsan kezdtek el támogatni, ezért nem győzik a palackok elszállítását – állítja a MOHU szóvivője, Ozoli Gábor. Hozzátette, hogy erre a sebességre nem voltak felkészülve, és mindenképp kezelni kell a kialakult helyzetet.

Az RTL Híradó összeállítása: