Lezárult a nyomozás a medgyesegyházi gyilkosság ügyében

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Baltával verte agyon ismerősét egy férfi tavaly szeptemberben Medgyesegyházán. A gyilkosság után el akarta rejteni a holttestet, de mielőtt ezt megtehette volna a rendőrök kopogtattak az ajtaján. A vármegyei nyomozók a napokban zárták le a nyomozást.

Lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. szeptember 4-én. Egy medgyesegyházi házból vasvilla, lombseprű és kasza tűnt el. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, és felmerült a gyanúja, hogy a lopást a szemközti ház lakója, egy 71 éves férfi követhette el. A rendőrök felkeresték, hogy elszámoltassák, de a házba belépve egy holttest látványa fogadta őket. A férfi nem tagadta, hogy ő ölte meg a földön fekvő ismerősét.

hirdetés

Elmondta, hogy évek óta ismerte az áldozatot, korábban együtt italoztak, de az utóbbi időben sokszor előfordult, hogy a volt barátja pénzt kér tőle, és ez nagyon idegesítette. Aznap reggel is ezért ment át hozzá, de a beszélgetés közben a férfi felmérgelte magát, felkapta a sarokban leállított baltát és többször fejbe ütötte vele ismerősét. A férfi kihallgatásán elmondta azt is, hogy az emberölés után pánikba esett, ezért egy pléddel letakarta a holttestet, és elhatározta, hogy később elássa a kertben. Napközben elment otthonról, de mikor este hazaérkezett, már nem volt ideje rá, mert jöttek a rendőrök.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság az emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségre.

baltával agyonverte Medgyesegyházán
Fotó: Police.hu

Police.hu