Édesanyjával és egy eljáró rendőrrel szemben is agresszíven viselkedett egy békéscsabai nő

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay.com

Személyi szabadság megsértésének bűntette, könnyű testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján halmazati büntetésül 1 év időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 49 éves békéscsabai illetőségű nőt, aki az édesanyjával és egy eljáró rendőrrel szemben is agresszíven viselkedett. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét is. 

A nő 2023. szeptember 20-án, az esti órákban békéscsabai lakásukban ittas állapotban összeveszett az édesanyjával, mivel az felszólította a lányát, hogy fejezze be az italozást, ellenkező esetben menjen el az ingatlanból. A nő kiabálni kezdett, ordítozott, ezért a sértett a bejárati ajtót kinyitotta és őt távozásra szólította fel. A terhelt ekkor az anyjához ment, erősen megragadta a karjait, megkarmolta és rángatni kezdte, és a sértettet kérésre sem engedte el, tovább szorította az anyja kezeit, ezáltal helyváltoztatási szándékában meggátolta. Amikor a sértett a fogásból szabadulni tudott, telefonon segítséget kért. A 68 éves idős nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

hirdetés

A terhelttel szemben 2023. szeptember 30-án, az esti órákban Békéscsabán, az egyik szórakozóhelyen tanúsított garázda viselkedése miatt rendőri intézkedésre került sor. Ennek során az erősen ittas állapotban lévő nővel szemben az eljáró rendőr őrmester ruházat és csomag átvizsgálást akart végrehajtani, de a terhelt agresszíven lépett fel a jogszerű intézkedést foganatosító rendőrnővel szemben, őt az emberi méltóságát sértő, a becsületét csorbító kifejezéseket használva folyamatosan szidalmazta.