Megpróbált berángatni egy nőt az autójába, vádat emeltek ellene

emberölés, bilincs, letartóztatás, kék, Megpróbált berángatni Illusztráció: Pixabay.com

Egy 37 éves mezőkovácsházi férfi az utcán megpróbált egy nőt berángatni az autójába. Ezért vele szemben személyi szabadság megsértése bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség.

A férfi egy orosházi pizzéria alkalmazásában állt pizzafutárként. 2024. március 03-án, a kora délutáni órákban munkavégzése közben a személygépkocsival Orosházán, az egyik utcában megállt egy gyalogosan közlekedő, számára ismeretlen 19 éves fiatal nő mellett. Kiszólt neki az autóból, hogy szálljon be mellé, elviszi valahová. A fiatal nő a férfi kérését elutasította és folytatta útját.

hirdetés

A terhelt ekkor a személygépkocsiból kiszállt, a sértetthez lépett és a sértett bal kezét megfogva a nőt a személygépkocsi felé húzta abból a célból, hogy a sértettet személyi szabadságától megfosztva, akarata ellenére a személygépkocsiba beültesse és ismeretlen helyre magával vigye. A nő kiabálni kezdett, amit a közelben tartózkodó élettársa meghallott. Kiment az utcára, és felszólította a férfit, hogy a sértettet engedje el.

A terhelt a sértett ellenállása, segítségért kiáltása, valamint a másik férfi fellépése miatt a cselekmény folytatásával felhagyott és a személygépkocsival távozott. Az Orosházi Járási Ügyészség vádat emelt ellene és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.