Saját házát adta volna el, de csak becsapta a vevőket a battonyai férfi

Interneten szexuális, aknába esett egy nő, battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Házeladás ígéretével csapott be egy román házaspárt egy 29 éves büntetett előéletű battonyai férfi. Ellene kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség. Vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A román házaspár 2023. év elején költöztek Battonyára, ezt követően ismerkedtek meg a terhelttel és családjával. A terhelt 2023 májusában jogtalan haszonszerzési célzattól vezérelve azt ígérte a román házaspárnak, hogy az általa és családja által lakott, az élettársa tulajdonát képező battonyai ingatlant értékesíti a részükre.

hirdetés

Miután a terhelt és a sértettek 2023. május 26-án megállapodtak az ingatlan 1.300 Euró összegű vételárában. A férfi arra hivatkozva, hogy pénzbírságot kell sürgősen befizetnie, 1.000 Euró előleget kért az ingatlan vételárából. Azt állítva, hogy ha nem fizeti ki a bírságot, börtönbe kell vonulnia. A sértettek másnap át is adtak a 1.000 Eurót a terhelt részére, aki a készpénz átvételekor azt mondta, hogy elmegy befizetni a bírságot. Ígéretet tett, hogy még aznap elviszi a sértettek lakására az adásvételi szerződést, majd ügyvéd előtt meg fogják kötni az üzletet. Később szólt, hogy nem tudták megírni a szerződést és másnapra ígérte azt.

Másnap, 2023. május 28. napján a délutáni órákban a sértettek – miután a terheltet hiába várták – elmentek a megvásárolni szándékozott ingatlanhoz, ahol a terhelt és családtagjai közölték velük, hogy az ingatlant nem adják el, valamint a pénzátvételt is letagadták. A terhelt a sértettekkel való szóbeli megállapodásakor, illetve a vételár előleg átvételekor jogtalan haszonszerzés érdekében tévedésbe ejtette a házaspárt. Valójában nem állt szándékában a ház értékesítése, valamint ekkora összegű bírság megfizetésére sem volt kötelezve. Cselekményével a sértettek részére 372.000.-Ft kárt okozott, amely jelenleg is megtérítetlenül fennáll.

A férfi ellen kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség. Vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A terheltnek a sértettek részére okozott kárt is meg kell térítenie a járási ügyészség indítványa szerint – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.