Ismét szentmisére várnak mindenkit az árpád kori templomnál

Szentmisére Forrás: Calima Tours Facebook oldala

Szentmisére várják az érdeklődőket a Kopáncspusztán található árpád kori Szent Gellért templomban. A hétvégi program részeként keresztút állításra is sor kerül.

Kopáncspusztán található az Alföld legnagyobb árpád kori temploma. Gellért püspökről kapta a nevét, akit Szent István küldött annak idején erre a területre, hogy terjessze a katolikus hitet. Gellért nap környékén tartják minden évben a búcsúi szentmisét, erre idén szeptember 21-én kerül sor. A Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület azon dolgozik, hogy ezt a templomot ismerjék meg minél többen, ezért már negyedik éve például erre az eseményre kerékpáros zarándoklatot is szerveznek Orosházáról.

hirdetés

Idén újdonságként egy keresztút állítás is történik, az árpád kori templomhoz méltó módon. Fa oszlopokra helyeznek fel a stációkat ábrázoló, felnagyított fényképeket, ezt a mise végén fel is szentelik. Ezt követően pedig minden résztvevőt egy szeretetvendégségre várnak a szervezők. Nem kötelező kerékpárral érkezni, bárkit, bármelyik településről szeretettel várnak a szentmisére.

 

Forrás: Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület