Rá akart ijeszteni valakire, de ellene emeltek vádat

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rá akart ijeszteni, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Rá akart ijeszteni egy másik férfira, ezért ráhúzta a kormányt egy 39 éves büntetlen előéletű vésztői férfi. Ellene közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

A férfi korábban élettársi kapcsolatban állt egy nővel, amely kapcsolat 2023 decemberében megromlott. Ezért a nő a korábbi kapcsolatából született gyermekével együtt elköltözött a férfitól Újirázra az édesanyjához és annak élettársához, a későbbi sértetthez.

hirdetés

A férfi 2024. február 13-án, az esti órákban Vésztő belterületén, a Kossuth utcán közlekedett, amikor meglátta, hogy a dohánybolt előtt éppen leparkol a sértett a tulajdonát képező járművel, amelyben utasként tartózkodott volt élettársa is. Ekkor odahajtott a szabályosan parkoló autóhoz és a lehúzott ablakon keresztül rövid szóváltásba keveredett a volt élettársával, majd a járművével elhajtott. Néhány perc elteltével ismételten megjelent a helyszínen. Majd a járművel a másik személygépkocsi közelében a forgalommal szemben megállt, és újból szóváltásba keveredett a volt élettársával, majd ismét elhajtott.

Ekkor jött ki a dohányboltból a nő édesanyjának az élettársa. Látva az eseményeket elindult a terhelt által vezetett gépjármű irányába, hogy kérdőre vonja a férfit a kiabálás okáról. Ezt azonban nem várta meg a terhelt, hanem nagy sebességgel elhajtott. Majd távolabb megfordult, és amikor közelebb ért, a járművét szándékosan a parkolóban álló sértett irányába kormányozta abból a célból, hogy ráijesszen. A sértett férfi azért, hogy az ütközést elkerülje, a terhelt által vezetett – az irányába közeledő – személygépkocsi elől a járdára ugrott el.

A terhelt azzal, hogy a közlekedési szabályokat megszegve a járművének kormányát szándékosan az úttest menetirány szerinti jobb széle melletti parkolóban álló sértett irányába kormányozta, a sértett életét, illetve testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A terhelt cselekményével megszegte a KRESZ 3.§ (1) bekezdés c) pontjában foglaltakat. Mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz köteles úgy közlekedni, hogy a személy és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.