Élményeken keresztül tanultak a gyermekek a Biztonság Hete programján

Biztonság Hete Fotó: Körös Hírcentrum

Több száz gyermek részvételével zajlott a Biztonság Hete Békéscsabán, csatlakozva az országos kampányhoz. Az óvodások és kisiskolások számos érdekességet láthattak. Például a rendőrség épülete melletti kereszteződésben rendőri forgalomirányítás zajlott, amíg ők a baleset-megelőzési szakemberekkel és a Zebra Zsarukkal közösen gyakorolták a gyalogos-átkelőhelyen való közlekedést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége idén már nyolcadik alkalommal szervezte meg a Biztonság Hete elnevezésű baleset-megelőzési rendezvénysorozatot. Mindezt azzal a céllal, hogy különböző játékos feladatokkal hívják fel a gyermekek figyelmét a biztonságos közlekedésre, az őket érintő szabályokra.

hirdetés

Békéscsabán vetélkedő, rendőri forgalomirányítás és közös, zebrán való átkelés ugyancsak színesítette a hat csabai óvodából érkezett több mint 200 gyermek napját. A kereszteződésben való átkelés során a rendőrökkel átismételték a legfontosabb tudnivalókat. Szintén szót ejtettek a kerékpáros közlekedésről, hiszen a gyerekek sokat használják a biciklit is – emelte ki Deményné Tűri Zsanett rendőr hadnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyei programok megszervezésében a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz ugyancsak csatlakozott a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Utóbbiaktól tűzoltóautóval is érkeztek. Az esemény egy vetélkedővel zárult, ahol a Zebra Zsaruk mérhették össze tudásukat. A feladatok között szerepelt közlekedési memória, szerencsekerék, motorszimulátor, és egy közlekedési terepasztal is – árulta el Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balesetmegelőzési Csoportjának vezetője.