Ismét a koraszülöttekért zajlott a jótékonysági futás

jótékonysági Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg szombaton jótékonysági futóversenyét a Linamar Hungary Zrt. a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára. Ismét több százan futottak Gyopárosfürdőn, a sportolók bemelegítését ezúttal Rubint Réka vezette.

A koraszülöttmentő támogatására évről évre számos rendezvény valósul meg vármegyeszerte, a Gyopárosfürdőn zajló jótékonysági futóverseny már nyolcadik alkalommal rajtolt el szombaton. A bemelegítésben rendszerint egy sztárvendég segíti az indulókat. Ezúttal ezt a szerepet Rubint Réka vállalta, aki később csatlakozott is a futókhoz.

hirdetés

A megnyitón dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke köszönetet mondott minden futónak, minden támogatónak, hiszen így ők is csatlakoztak a mentősökhöz. Idén újra több százan álltak rajthoz a különböző távokon, illetve közel ennyien csatlakoztak online is az eseményhez. Az összefogás, ezek a rendezvények kellenek ahhoz, hogy a mentőautó napról napra segíteni tudjon a koraszülötteken és a szállításra szoruló nagyobb gyermekeken.

Birkás Tamás, a Linamar Hungary Zrt. gyárigazgatója kifejtette, ismét több távon nevezhettek a sportolni vágyók, emellett újra volt örömfutás és sétakör is. A vármegye legnagyobb foglalkoztatójaként fontosnak tartják, hogy az egészségmegőrzést előtérbe helyezve jót tegyenek. Éppen ezért a teljes bevételt idén is az alapítvány kapja meg. Ő maga ugyancsak rendszeres résztvevője a futásnak, ezúttal az 5 km-es távot választotta.