Alföldi Sára Kata bronzéremmel tért haza Horvátországból

Alföldi Sára Kata és Mézes Virág

Mindig mozgalmasak a hétvégék, az ősz első hónapjának a végén általában kedvezőek az időjárási feltételek a pályaatlétikának.

Ez most nem volt teljesen igaz a szombati zágrábi U16-os válogatott viadal kapcsán, amelyen öt nemzet (Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) legjobbjai mérték össze tudásukat, és amelyet az eső miatt csak csúszással lehetett elkezdeni.

hirdetés

Aztán már csak a pálya csúszott, de odatette magát mindenki, így a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői is. A magyar csapat a második helyet szerezte meg összesítésben a csehek mögött, a horvátok, a szlovének és a szlovákok előtt.

hirdetés

Alföldi Sára Kata 3000m gyaloglásban bronzérmes lett, valamint Mézes Virág 1500m akadályfutásban az egyéni legjobbját futotta. „Örömmel tölt el eredményük, hiszen Sára éremmel, míg Mézes Virág egyéni legjobbjával járult hozzá az összesített eredményhez” – értékelte Urbanikné Rosza Mária a versenyzői.

Eredmények:

 

Nem kímélte az időjárás az idényvégi Szentesi dobóverseny résztvevőit sem. Szakadó esőben versenyeztek, közepes eredményeket értek el a Solticz Kálmán által felkészítette versenyzők.

Eredmények:

Csizmazia Áron
Csizmazia Áron