Fuss és Segíts! – Több százan mozogtak Békéscsabán a jó célért

Fuss és Segíts Fotó: Körös Hírcentrum

Október 6-án már negyedik alkalommal szervezte meg a „Fuss és Segíts!” jótékonysági futóversenyt a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem Békéscsaba főterén. Az eseménnyel a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóját támogatták a résztvevők.

Kicsikkel és nagyokkal telt meg a csabai Szent István tér vasárnap délelőtt, ugyanis több százan érkeztek a jótékonysági futásra, és támogatták ezzel a hideg idő ellenére is az állami gondoskodásban élő fiatalokat. A gyermekek és a felnőttek számára ugyancsak több távot hirdettek meg, majd a verseny után egy meleg ebédre várták a futókat. A felnőttek 3, 6 és 12 kilométeres távok közül választhattak egyéniben és váltóban, a legkisebbek 100, 300, 500 és 1000 métert futhattak, attól függően, hogy melyik évben születtek, illetve mit választottak. A résztvevőket többen kísérték, így garantálva mindenki biztonságát. A tér különböző pontjain több kísérőrendezvény ugyancsak zajlott, így azok is elfoglalhatták magukat, akik éppen nem futottak.

hirdetés

Az ünnepélyes megnyitón prof. dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora megosztotta, a sport nélkülözhetetlen az egyének testi-lelki jóllétéhez. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény október 6-ára esett, így mindenkit arra biztatott, emlékezzen meg lélekben az aradi vértanúkról is.

Dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán kiemelte, az első rendezvény alkalmával 400 futót tudtak megszólítani. Ez a szám évről évre növekedett, idén a 800-at célozták meg, ami a helyszíni nevezésekkel sikerült is. A legidősebb résztvevő hamarosan 70 éves lesz, de összesen húszan voltak 60 év felettiek. A legfiatalabb nevező 9 hónapos volt. Viszont akik valóban futottak, azok között a legfiatalabbak 1,5-2 évesek voltak. Többen a születésnapjukat is ezen a napon ünnepelték, erről szintén megemlékezett.