Raffai János: A politikai libikókázás nem segít Orosháza helyzetén

Raffai János, orosháza polgármestere Fotó: Körös Hírcentrum

Megtörtént a közelmúltban az alakuló testületi ülés Orosházán, letette esküjét a város új vezetője, Raffai János. A polgármestert tudósítónk kérdezte az ülésen történtekről és a további tervekről.

A testületi ülésről elmondható, hogy nem a várt mederben folyt: a képviselők már az első napirendi pontot sem fogadták el, amely szükséges lett volna a továbbiakhoz. Erről bővebben itt olvashatnak. Raffai János ezzel kapcsolatban megosztotta, a bizottságok létrehozása, az alpolgármester megválasztása törvényi kötelezettség, elengedhetetlen a működéshez. Egy patthelyzet alakult ki, amelyet tovább erősít egy képviselő politikai libikókázása – folytatta a polgármester. Ő maga tiszta lappal, a város érdekeit szem előtt tartva szeretné intézni az ügyeket.

hirdetés

Úgy látja, a helyi Fidesz-KDNP frakciónak szintén az együttműködésre kellene törekednie, hiszen ez más városokban is megtörténik annak érdekében, hogy a valódi munkát el tudják kezdeni. Egy szükséges szavazás az, amelyet nem sikerült az egyéni érdekek miatt megejteni. Hátránnyal ezek a történések nem járnak a városvezetésre nézve, hiszen a következő ülésre ugyanezeket a napirendi pontokat be tudják hozni, az eskütételek pedig megtörténtek.

hirdetés

A Raffai Jánossal készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés