50 éves lett idén a Szigligeti utcai óvoda

Szigligeti Fotó: Körös Hírcentrum

50 éve várja a gyermekeket, családokat a Szigligeti utcai óvoda Békéscsabán. Az évforduló alkalmából egy különleges eseményt szerveztek a régi munkatársaknak, óvodavezetőknek, és már felnőtt, egykori ovisaiknak.

A rendezvényen felléptek az intézmény legkisebbjei, illetve azok a néptáncosok is, akik már ugyan kinőtték az óvodát, de valamilyen formában kötődnek hozzá. Köszöntötte a megjelenteket Varga Tamás alpolgármester, Balázs Imréné, a Szigligeti utcai óvoda első igazgatója, illetve sokan mások is. A nap folyamán egy időkapszulát is elhelyeztek az intézmény falába, amelyet majd remélhetőleg 25 év múlva kibontanak és megnéznek az óvoda dolgozói.

hirdetés

Varga Tamás felidézte az intézmény megnyitását, azokat a kihívásokat, amelyekkel 1974-ben szembe kellett nézniük a dolgozóknak. Ahogy teltek az évek tornateremmel, majd medencével bővülhetett az óvoda, utóbbi fedett is lett 1991-ben. Jelenleg hat csoportban foglalkoznak a kicsikkel az intézmény munkatársai. Az óvodában továbbra is magas színvonalon folyik az oktató-nevelő munka, a gyerekek szívesen járnak be nap mint nap, számos elismerést érdemeltek ki. A tanuszoda bezárása mintegy tíz évvel ezelőtt okozott egy törést az óvoda életében, azonban mondhatni országos összefogással sikerült felújítani, és újra kinyitni ezt az épületrészt. A Békéscsaba Előre Úszóklub egyik utánpótlásbázisa lett ezzel az óvoda.

Fülöp Csaba önkormányzati képviselő szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvoda már a kezdetektől gyermekközpontú és elhivatott módon működött és működik a mai napig. Már akkor nyitottak voltak az innovációra, szilárd alapokat teremtve ezzel a jelenlegi dolgozóknak.

Királyné Egri Mónika, az óvoda jelenlegi igazgatója beszédében megköszönte korábbi és jelenlegi kollégáinak, hogy ez az óvoda ma is ennyire sikeresen tud működni. Megosztotta továbbá, hogy az intézmény nagyon jó közösségeket kovácsol össze, akár a kollégák, akár a hozzájuk járó gyerekek esetében. A rendezvényen is fellépett több régi óvodásuk, akiknek a pályáját például a közösségi oldalon követik. De a munkatársak ugyanúgy tartják egymással a kapcsolatot az intézményen kívül is.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mondta a rendezvényen a pohárköszöntőt. Ezt követően elárulta, ő maga is ismerte szülőként az intézményt, ugyanis a lányai jártak úszni a tanuszodába. Úgy látja, az intézmény sikere abban áll, hogy óvodapedagógusként a környezeti hatásokhoz alkalmazkodva tudni kell szeretni, szeretettel nevelni a rájuk bízott gyermekeket.

 

hirdetés