Több mint 2 millió forintot hozott a jótékonysági futás

jótékonysági Fotó: Körös Hírcentrum

Idén szeptember végén már nyolcadik alkalommal rendezte meg a Linamar Hungary Zrt. azt a jótékonysági futóversenyt, amellyel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatták.

Ismét több százan futottak Gyopárosfürdőn és online is. A bevételt pedig át is adták a közelmúltban az alapítványt képviselő elnöknek, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek. Jelenleg a mentő működtetése jelenti a legnagyobb kihívást a szervezet számára, ehhez pedig minden forintra szükség van – emelte ki az elnök. A vármegyében úgy látja, példaértékű az az összefogás, amelyet rendezvényről rendezvényre tanúsítanak a támogatók.

hirdetés

2024-ben több mint 2 millió forintot adhattak át az alapítványnak. Az eltelt nyolc év alatt több mint 3000 futó több mint 18.000 kilométert tett meg. Ezzel összesen legalább 9 millió forint adományt gyűjtve össze a mentőautóra. A cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ehhez kerestek annak idején egy olyan jótékonysági célt, ami a vármegye egészét érinti, hiszen a dolgozóik több településről származnak – árulta el Parászka Tibor, a cég humánpolitikai igazgatója.

hirdetés