Fa- és építőipari szakmákban folytatódott a JóPálya vetélkedő

JóPálya Fotó: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Október 24-én folytatódott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett JóPálya vetélkedő. Ezúttal a fa- és építőipari szakmákban mérhették össze tudásukat a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulók.

Ide ismételten mindenki előzetes rutin nélkül érkezett, de sok tapasztalattal távoztak a fiatalok. Tizenhét, három fős csapat jelentkezett a pályaorientációs vetélkedőnek ezen változatára, végül nyolc csapat jutott ebbe a döntőbe. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a turizmus-vendéglátásban már kedden összemérték tudásukat a diákok.

hirdetés

Most a tapétázás bizonyult a nagy kedvencnek, pedig a feladat nem volt egyszerű. Nemcsak gyűrődésmentesen, de pontosan illesztve kellett a falra helyezni a mintát. A legkevésbé népszerű a tippelős feladat volt, ahol meg kellett saccolni, hány gramm egy asztalra helyezett kalapács feje, hány köbméter faanyagból készült el az adott sámli, vagy éppen hány szeg van a dobozban. Ezen kívül készíteniük kellett a gyerekeknek makettből vízi malmot, amit ki is kellett festeniük, illetve telefontartót. De volt szerszámfelismerő játék és burkolni is kellett a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott vetélkedőn – tájékoztatott közleményében a kamara.

A legjobb csapatok a következők lettek:

  • Fakukacok (Ancsin Péter, Petrovszki Márton és Szász Bátor csapata), Kétsoprony
  • Bundikenyerek (Antal Sándor, Dan Krisztián és Gémes Attila csapata), Elek
  • Geszti ácsmesterek (Cseke Zsombor, Sinka Zalán és Sujtó Kristóf csapata), Geszt

hirdetés