Oláh Barbara ezüstérmet szerzett Németországban

oláh barbara

A hétvégén rendezték a 3. Lusatian nemzetközi gyaloglóversenyt, Németországban Zittau városában. A békéscsabai sportoló, Oláh Barbara kiváló teljesítménnyel a második helyen ért célba.

A Békéscsabai Atlétikai Club edzője, Oláh Tamás beszámolója szerint, a helyszín közkedvelt futó- és gyalogló versenyek helyszíne, gyönyörű parkban és remek infrastruktúrával ellátott. A verseny sajátossága volt, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által, ezüst kategóriájú verseny besorolásúként szerepelt, amely a helyezések tekintetében értékes bónusz pontok lehetőségét kínálta a versenyzők számára.

„A versenyt megelőző időszakunk nem volt éppen tökéletes, sajnos az egész szeptember hónapunk egy kellemetlen arcüreg gyulladással telt, amely alapján előzetesen egy tisztességes versenyzés, egy jó élményű szezonzárás célját tűztük ki célul. A versenyen a 20 és 35 km-es távon indulókat – nőket és férfiakat egyaránt – egyszerre indították el, így a népes mezőnyben jó iramú tempót lehetett menni.”

„Ennek, valamint a jó időjárási és pálya körülményeinek köszönhetően Barbara az előzetes elvárásokhoz képest remek 1:36:50-es időeredménnyel az értékes 2. helyezést érte el. A hosszú és hullámzó szezon végén sikerült egy pozitív összképű eredményt elérnünk, mely a jövő évben megrendezendő tokiói világbajnokság kvalifikációja szempontjából hasznos volt.”

„A verseny előtti péntek délutánon részt vehettünk egy bírói-edzői szemináriumon, ahol az elmúlt évek világeseményeinek bírói tapasztalatait osztották meg velünk egy interaktív beszélgetés során” – fogalmazott Oláh Tamás edző.