Ismét eredményesek voltak a BM Kano Judo SE sportolói

Judo Fotó: BM Kano Judo SE

A BM Kano Judo SE versenyzői két egymást követő megmérettetésről is eredményesen tértek haza. Múlt héten került megrendezésre az ifjúsági B Országos Bajnokság Győrben, szintén szigorú szabályokat és intézkedéseket betartva a koronavírusra való tekintettel.

Az egyesület Héraklész válogatottja, Kara Bence utolsó éves serdülőként indult az idősebbek között +90kg-ban. A korkülönbség nem okozott gondot a többszörös bajnoknak. Sorra nyerte küzdelmeit, a tőle megszokott módon magabiztosan mozgott a tatamin. Három győzelem után a döntőben küzdhetett meg a bajnoki aranyért, azonban vereséget szenvedett. Így az újabb aranyérem most elmaradt. Bence saját korosztályos országos bajnoksága még hátra van, ahol a bajnoki cím egyik nagy esélyeseként indul el. Ebben a súlycsoportban versenyzett a Gyulai Judo SE serdülő kerettagja, Bozó Bence is, aki nagy fejlődésen ment keresztül, feladta a leckét a mezőnynek. Azonban győzött az idősebbek rutinja, így végül helyezetlenül zárt. Számára is hátra van a serdülő országos bajnokság, ahol jó esélyekkel indul majd.

hirdetés

Hétvégén a juniorok országos bajnoksága következett Cegléden az Ungvári Miklós Judo Központban. Az egyesület egyik nagy reménysége, a 63 kg-os ifi válogatott Szentandrászki Gréta sérüléssel küszködve is tatamira állt. Ez azonban nem tudta megakadályozni abban, hogy a jóval idősebbek között is az élmezőnyben végezzen. Két győzelem után az elődöntőben találta magát, ahol feladta a leckét ellenfelének, végül alulmaradt. A bronzmérkőzésen tökéletesen kivitelezett fojtástechnikát hajtott végre ellenfelén, ezzel első éves ifiként felállhatott a junior dobogó harmadik fokára.

Fehér Dóra sorra hozza az országos bajnoki érmeket, ez most sem volt másképp, magabiztosan söpört végig a 70kg-os mezőnyön. Az elődöntőben a későbbi országos bajnokkal folytattak színvonalas küzdelmet, a bronzmérkőzésen egy percen belül ippon értékű technikát hajtott végre ellenfelén és lett a bronzérem tulajdonosa. Dóra eredményei alapján ösztöndíjban is részesül az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről a nemzet fiatal tehetségei program keretein belül.

Az egyesület új versenyzője a 66kg-os Őzbas Yasin, egy éves kihagyás után tért vissza a verseny tatamira, ennek ellenére gyönyörű küzdelmeket láthattunk tőle. Gyáni János edző a következőképp nyilatkozott: Örülök annak, hogy Szofi után Yasin is engem választott, hogy edzőjükként egyengessem a sportpályafutásukat. Yasin nagyon tehetséges judos, jó genetikával rendelkezik, azonban a 66 kg az egyik legnehezebb súlycsoport még hazai szinten is, én azon leszek hogy a szakmai tudásomat átadjam és minél több eredményt érjünk el együtt.

Október 23-25 között kerül megrendezésre a Budapest Grand Slam, ahol a BM Kano Judo SE versenyzője Özbas Szofi is indul, majd november 6-10 között Junior Európa-bajnokságon, utána való héten pedig az U23 Európa-bajnokságon képviseli Magyarországot és egyesületét – tájékoztatott az egyesület.