Sok erőt adhat a hazai pálya az angoloknak

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Már csak a döntő van hátra a labdarúgó Európa-bajnokságból. Az utolsó, mindent eldöntő meccs előtt ma az angol válogatott környékén nézünk szét.

A dánok ellen egy sokak által vitatott büntetővel, hosszabbítás után jutottak tovább a Wembley-ben. Így 1966 után játszhatnak ismét döntőt nagy tornán. Akkor is hazai pályán, most is hazai pályán tehetik ezt. Gareth Southgate szerint ez nagyon sokat segíthet a csapatnak.

hirdetés

„Tudtuk, hogy nehéz lesz Dánia ellen, de türelmesek maradtunk és éreztük, hogy az erőnlétünk, a rámenősségünk a segítségünkre lesz. Elsőrangú produkció volt ez is, mint a torna minden meccsén. Először kaptunk gólt a tornán, de megfelelően reagáltunk. A csapatszellem nagyszerű volt és ez a döntőben is nagyon fontos lesz majd.”

„Egy újabb lépést tettünk a jó irányba és mostantól csak az olaszok elleni fináléra összpontosítunk. Tisztában vagyunk azzal, mennyit jelent ennek az országnak a futball. Kiváló volt a hangulat, áradt felénk az energia. Hazai pályán játszunk majd, nagyon hosszú idő telt el az utolsó döntő óta, tudjuk, hogy mi a feladatunk” – mondta az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Az Anglia-Olaszország Eb döntőt vasárnap este 9 órától rendezik Londonban.

hirdetés