Egy 38 éves gyulai férfi ellen emeltek vádat

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Önbíráskodás bűntettének kísérlete, folytatólagosan, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette, magánlaksértés vétsége, kisebb kárt okozó rongálás vétsége, könnyű testi sértés vétsége, valamint 2 rendbeli garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 38 éves büntetlen előéletű gyulai férfi ellen.

hirdetés

A férfi korábban egy barátjának pénzkölcsönt nyújtott, aki a kölcsönt nem fizette vissza maradéktalanul. A terhelt ezért 2021. január 18-án, az esti órákban ittas állapotban megjelent barátja szüleinek Gyula, Zsinór utcai családi házánál, és az ingatlan utcakapujába többször belerúgott, valamint az ingatlannak az utcára néző ablakainak üvegét ököllel betörte, miközben hangosan üvöltözött és az ingatlanban lakó barátját szidalmazta, valamint a tartozás visszafizetését kérte. A rendőrség munkatársai a bejelentés alapján felkutatták a terheltet, akit a lakóhelye közelében intézkedés alá vontak, majd szabadon bocsátották.

hirdetés

A férfi 40.000.-Ft összegű pénzkölcsönt nyújtott az egyik szomszédjának is, amelynek kapcsán elszámolási vita alakult ki köztük. A terhelt az előbbi bűncselekmény elkövetése miatt vele szemben foganatosított rendőri intézkedés után azonnal megjelent a szomszédjánál, a kertkaput és a ház zárt bejárati ajtaját berúgta, majd az ingatlanba belépve a sértettet megfenyegetve hangosan követelni kezdte a tartozást, azt kiabálta neki, adja meg a tartozását, különben meg fogja ölni.

Ezután a vádlott a fenyegetését nyomatékosítva rátámadt a sértettre, melynek során a fejét és felső testét több alkalommal ököllel megütötte, ezen túlmenően a sértett LED televízióját és ventilátorát szándékosan összetörte, valamint a sértett ruháit és használati tárgyait szétdobálta, szétrugdosta a szobában.

Egy hónap múlva, 2021. február 16-án ittas állapotban ismét bement a szomszédjához annak akarata ellenére, az ajtókat berúgta, és hangosan kiabálva azt kérte a sértettől, hogy hívja fel a telefonját, mert azt nem találja. A férfi ugyanezen a napon megrugdosott egy üzlet elé kihelyezett kukát és egy reklámzászlót is.

hirdetés