Életveszélyesen megfenyegette a családsegítő munkatársait egy békési férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetett előéletű békési férfi ellen, aki a családsegítő munkatársait életveszélyesen megfenyegette.

A férfi Békés, Szabadkai utcai házában élt egy házaspár két kiskorú gyermekükkel, akik egyike védelembe van véve, ezért a családsegítő szolgálat időközönként a családnál látogatást szokott tenni. Így történt ez 2021. július 01-jén is, amikor a délutáni órákban a helyi gyermekjóléti központ munkatársai, egy családsegítő és egy esetmenedzser munkakörben dolgozó nő megjelentek az ingatlanban. Megkérdezték, hogy sikerült-e élelemiszert beszerezni a gyermek ellátása érdekében, ugyanis korábbi látogatásuk alkalmával nem volt élelmiszer a házban. Erre a jelenlévő családtagok megjegyzéseket tettek rájuk és hangot adtak nemtetszésüknek.

hirdetés

Közben valamelyik családtag telefonon értesítette a ház tulajdonosát, a terheltet, aki rövidesen a helyszínre érkezett. A férfi kiabálva, fenyegetően, erőszakos testbeszéddel kísérve, hadonászva számonkérte a családsegítő munkatársain, hogy miért jöttek, közben azzal fenyegette őket, hogy „A hullaszállítóval elintézi, hogy ingyen utuk legyen a temetőbe”, és megtiltotta nekik, hogy a későbbiekben a házba belépjenek.

A sértettek a fenyegetések hatására elhagyták a helyszínt, így a terhelt megakadályozta azt, hogy a közfeladatot ellátó személynek minősülő sértettek az ellenőrzési feladatukat maradéktalanul ellássák.