Hamarosan újabb külterületi utak rendezése kezdődik meg Békésen

útfelújítás Békésen Fotó: Kálmán Tibor Facebook oldala

Békés Város Önkormányzata több, mint 272 millió forintos forrásból láthat neki egy régóta várt beruházásnak hiszen a Ludad illetve Rosszerdő felé indulók találkozhatnak rövidesen előbb munkagépekkel, majd a megújult útszakaszokkal is.

A most megvalósuló szakaszban a legkritikusabb részek útburkolatának rekonstrukciója valósul meg. A Bélmegyer irányába közlekedők mellett a rosszerdei lakosok, kerttulajdonosok is barátságosabb körülmények között közlekedhetnek majd.

hirdetés

„Békés város vezetése számára fontos, hogy járási központként működő város minden irányból jól megközelíthető legyen. Az utak minőségének folyamatos javítását mind a bel, mind a külterületeken egyaránt fontos feladatomnak tekintem. Ehhez nagy segítséget jelent a most, a Kormány Vidékfejlesztési Programjában biztosított, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból lehívott összeg” – fogalmazott Kálmán Tibor a Facebook oldalán közzétett bejegyzésében.

A polgármester hozzátette azt is, az önkormányzat folyamatosan keresi a belterületi utak felújítását, aszfaltozását célzó pályázati forrásokat is. 2021-ben 9 utca aszfaltozása valósult meg pályázati forrásból. „Természetesen tudjuk, hogy sok a feladat ezen a téren. Jövőbeli terveink között szerepel, hogy a nagyobb forgalmat lebonyolító, önkormányzati tulajdonú utakat lehetőség szerint leaszfaltozzuk. Erre konkrét elképzeléseink is vannak a TOP Plussz pályázati programban.”