Tettlegességig fajult a vita egy motoros és egy autós között Békéscsabán

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Garázdaság vétsége és büntetőügyben elkövetett hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktust erőszakkal akart megoldani.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2024. március 20-án 12 óra körüli időben Békéscsabán, a Bartók Béla úton haladt személygépkocsijával és egy alkalmas pillanatban bevágott egy motorkerékpár elé, mert megítélése szerint az nem ment elég gyorsan. A Bartók Béla út és a Temető sor kereszteződésében lévő jelzőlámpa piros jelzése alatt a férfi autójának ablakát lehúzva ki is kiabált a motorosnak, szitkozódva számon kérve őt, hogy miért ment olyan lassan.

hirdetés

Ezt követően mindketten lefordultak a Táncsics utcára és leparkoltak. A terhelt feldúltan, kiabálva elkezdett a tőle 20 méterre parkoló motor felé szaladni, majd amikor odaért, szitkozódva 4-5 alkalommal ököllel megütötte a motoros fején lévő bukósisakot, majd visszaindult az autójához. Amikor a cselekményt követően beszállt az autójába, még meg is fenyegette a motoros férfit, hogy megtalálja, majd távozott a helyszínről. A terhelt ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ezen cselekmény miatt a terheltet a rendőrség 2024. március 27-én gyanúsítottként hallgatta ki. A motoros férfi 2024. április 23-án a reggeli órákban egy békéscsabai lángos sütőnél tartózkodott, amikor megjelent mellette a terhelt, átkarolta a nyakát és arra próbálta meg rávenni, hogy változtassa meg vagy vonja vissza korábban tett terhelő tanúvallomását, illetőleg fenyegetően megjegyezte, hogy tudja, hogy hol lakik a másik férfi. Amikor a motoros férfi közölte vele, hogy újra fel fogja jelenteni, a terhelt beszállt az autójába és elhajtott a helyszínről.