Emberölés bűntettének kísérlete miatt tartóztattak le egy újkígyósi férfit

Interneten szexuális, aknába esett egy nő, battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a letartóztatását annak a 25 éves újkígyósi férfinak, aki a társaival elkövetett garázdaság során gépkocsijával elgázolta a sértettet.

A megalapozott gyanú szerint 2024. augusztus 26-án délután, két család között szerelemféltés miatt kialakult konfliktus során, az egyik macsétával, ásóval, kapával felfegyverkezett tagjai Kétegyházán, egy italmérő helynél rátámadtak a másik családra. Ennek során a sértett a bántalmazás elől menekülni próbált, amire a gyanúsított a gépkocsijával utána indult, majd szándékosan elsodorta azzal. Mire a sértett felállt, a férfi a gépkocsival visszafordult és ismét elgázolta, aki súlyos sérülései miatt a földön maradt, majd a kiérkező mentők szállították kórházba.

hirdetés

A férfi a helyszínről a gépkocsival elmenekült, a rendőrség egy nap után azonosította őt, majd az előállítása és a gépkocsi felkutatása iránt intézkedtek, azonban a lakásáról ismeretlen helyre távozott. Néhány órával később a férfi a gépkocsival önként megjelent a rendőrségen.

A férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A cselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert az eljárás kezdeti szakaszában a rendőrség elől megszökött, és a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt elrejtette. A bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is és tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

Ez is érdekelheti: