Kick-box világbajnokság: öten a döntőben!

Jancsó Lili Jancsó Lili

A kick box világbajnokság csütörtöki napján felgyorsultak az események, hiszen a mérkőzések nem akármilyen téttel bírtak. Ezek az összecsapások döntötték el, hogy ki jut be a pénteki világbajnoki döntőbe. A Békés Megyei Harcművész Szövetség tagjai közül point-fighting szabályrendszerben tizenegy, míg light-contact-ban egy versenyző lépett tatamira, mind a békéscsabai JALTE-Debreczeni team tagjai.

Végül is öten kerültek be a pénteki világbajnoki döntőbe: Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Szikora Bence, Jancsó Csenge és Gajdács János .A többiek majd a dobogó harmadik fokára állhatnak, bronzérmesek lettek. Debreczeni Dezső vezetőedző így látta ennek a nagyon mozgalmas napnak a történéseit:

hirdetés

Öten bekerültek a pénteki döntőbe, ami örömteli. Mint mindig, most is történtek fájó vereségek. Petró Bálint végig vezetett, az egész világbajnokság alatt jól küzdött, még soha nem volt ilyen formában. Kettő másodperccel (!) a vége előtt még egy ponttal vezetett, s ekkor egy két pontos fejrúgás érte…Ilyen a sport…Békési Bence is helytállt a kiváló mexikói ellenfél ellen, de egy ponttal veszett, s így nem lett házi döntő Gajdács Jánossal, aki „legyűrte” amerikai ellenfelét,és döntős lett. Szikora Gergő most nem tudott úgy koncentrálni, mint eddig, s így bronzérmes lett.

Debreczeni Frida light-contacttal kezdett, ami nem volt szerencsés, mert a point-fighting mérkőzéséhez közel volt. Ráadásul Frida vezetett, de az utolsó részben megfordult a mérkőzés. Pedig, ha sikerül,a döntő könnyebb lett volna. Nagyon el is fáradt, mentálisan is, de szerencsére a point-fighting-ra „összekapta magát” és döntőbe jutott. Jancsó Lili fölényesen, magabiztosan,technikai K.O.-val jutott a döntőbe. Szikora Bence szoros mérkőzésen, vesztett állásból fordított és nyert amerikai ellenfelével szemben. Jancsó Csenge,betartva a taktikai utasításokat nyert szintén amerikai rivális ellenében. A döntő a lengyel lánnyal szorosnak ígérkezik. A két nehézsúlyú kadet egyes versenyzőnknek, Szűcs Leventének és Hugyecz Donátnak még több rutint kell szereznie, bronzérmük reális eredmény. Debreczeni Lilla angol ellenfele nagyon jó rúgótechnikával rendelkezett, szoros volt a mérkőzés eleje, de nem sikerült ma döntőbe jutás. Az öt döntős mindegyében benne van a győzelem, s bár eddig is jó az eredménylista, de azért reménykedünk az aranyakban.

A pénteki, egyéni döntők után szombaton már csak a csapatküzdelmek vannak hátra, ahol szintén érdekelve lesznek a pointfightingosok. A formagyakorlat kategóriában az orosházi Szemenyei Máté Bence egy szép bronzérmet szerzett a gyermek zenés fegyveres formagyakorlat kategóriában a nehéz mezőnyben. A keleti fegyverek közül a sai-val érte el ezt a szép eredményt, edzője, aki egyben a magyar szövetségi Ezzel a formagyakorlatosok befejezték a világbajnokságot. Teljesítményük részletes értékelése a világbajnokság után történi, amiről természetesen hírt adunk majd!

POINT-FIGHTING szabályrendszer
Kadet 2 (ifjúsági) korosztály
47 kg. Petró Bálint – *Finn Eoin (Írország) 6 : 7 a döntőbe jutásért
42 kg. *Debreczeni Frida – Julia Marczinska (Lengyelország) 9 : 3 a döntőbe jutásért
65 kg. *Jancsó Lili Berta – Maizey- Rae Britton (Nagy-Britannia ) 10 : 0 a döntőbe jutásért
Kadet 1 (serdülő) korosztály
37 kg. Szikora Gergő Mihály – *Dan Goralczyk (Csehország) 2 : 6 a döntőbe jutásért
42 kg. *Szikora Bence – Armando Cardenas (USA) 9 : 6 a döntőbe jutásért
+47 kg.
Szücs Levente – *Arran Drever (Nagy-Britannia) 0 : 9 a döntőbe jutásért
Hugyecz Donát – *Ricardo Madrinan (USA) 1 : 11 a döntőbe jutásért
28 kg. *Jancsó Csenge – Alyssa Thomas (USA) 4 : 2 a döntőbe jutásért
32 kg. Debreczeni Lilla – *Abbie Weatherhead-Faza (Nagy-Britannia) 1 : 9 a döntőbe jutásért

Gyermek korosztály
21 kg.
Békési Bence – *Ivan Villareal Duron (Mexikó) 2 : 3 a döntőbe jutásért
*Gajdács János – Matias David Rodriguez Camarena (USA) 3 : 1a döntőbe jutásért
LIGHT-CONTACT szabályrendszer
Kadet 2 (ifjúsági) korosztály
42 kg. Debreczeni Frida – *Julia Vorsic (Szlovénia) 1 : 2 a döntőbe jutásért
FORMAGYAKORLAT szabályrendszer
Zenés fegyveres formagyakorlat

Gyermek korosztály
3.Szemenyei Máté Bence
A pénteki döntő mérkőzései:
Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
42 kg. Debreczeni Frida – Szabó Hajnal (Magyarország) DÖNTŐ 6.tatami 19.mérk.
65 kg. Jancsó Lili Berta – Lena Rosner (Ausztria) DÖNTŐ 6.tatami 20.mérk.
Kadet 1 (serdülő) korosztály
42 kg. Szikora Bence – Jan Kaminski (Lengyelország) DÖNTŐ 6.tatami 5.mérk.
28 kg. Jancsó Csenge – Zuzanna Wegrzyn (Lengyelország) DÖNTŐ 8.mérk.
Gyermek korosztály
21 kg. Gajdács János – Ivan Villareal Duron (Mexikó) DÖNTŐ 5.tatami 2.mérk.