Újabb izgalmas könyvek, évfordulók a Békés Megyei Könyvtárban

Békés Megyei Könyvtárban Fotó: Körös Hírcentrum

Mozgalmasan telt a szeptemberi hónap a Békés Megyei Könyvtárban. Ráadásul októberben ismételten több rendezvényre várják majd az érdeklődőket. A témával kapcsolatban Juhász Zoltán, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást a Körös Hírcentrum stúdiójában.

Szeptemberben sor került olyan rendezvényekre, amelyek Munkácsy Mihályhoz kapcsolódtak, ezekkel a könyvtár csatlakozott a Munkácsy Negyed közös programjaihoz, de más, városi eseményekből is kivették a részüket. Emellett író-olvasó találkozók, színdarab-bemutató, különböző foglalkozások szintén helyet kaptak a könyvtár falai között. A könyvbörze ismét megrendezésre került az intézmény körüli utcákban, ráadásul a kellemetlen időjárás ellenére számos kötet cserélt gazdát és a kísérőprogramok szintén megvalósulhattak.

hirdetés

Az Országos Könyvtári Napokhoz idén is csatlakozott az intézmény, október elején ezek a programok várják majd a látogatókat. Itt ugyancsak sor kerül több könyvbemutatóra, ráadásul a héten a hirdetik meg a megbocsátás napját, amikor büntetés nélkül viheti vissza mindenki a már lejárt kölcsönzésű köteteket. De kézműveskedés, előadások ugyancsak színesítik a programsorozatot. Megemlékeznek emellett a könyvtárban a holokauszt 80. évfordulójáról is októberben, három hétfőn keresztül. A hónap végén pedig a halloween ad témát több eseménynek.

hirdetés

A Juhász Zoltánnal készült teljes interjút itt meghallgathatják: