Jelzett a szén-monoxid érzékelő Békéscsabán és Dévaványán

baleset, Szalagkorlátnak, kisbusz, nagyszénási, gyulán, Tótkomlóson, kigyulladt villanyvezeték, gázszivárgás Békéscsabán Illusztráció: Körös Hírcentrum

Békéscsabára és Dévaványára vonultak a tűzoltók az elmúlt napon.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy családi házban tegnap (csütörtök) délután Békéscsabán, az Aradi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, a ház egyedüli lakója az épületet idejében elhagyta. A gázszolgáltató munkatársa egy meghibásodott kombi gázkazánt a karbantartás elvégzéséig a rendszerről leválasztott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése és a meleg víz előállítása alternatív módon továbbra is biztosított maradt.

hirdetés

Jelzett a szén-monoxid érzékelő egy családi házban tegnap (csütörtök) este Dévaványán, a Sport utcában. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, az épületet mindenki időben elhagyta. A szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A szén-monoxid egy hibásan működő kemencéből áramlott vissza az épületbe. A tűzoltók felhívták a lakók figyelmét, hogy a hiba elhárításáig a kemencét ne használják. Lakosságvédelmi intézkedés keretében az épület lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

hirdetés

Minden fűtési időszakban előfordul, hogy a tűzoltókat szén-monoxid szivárgáshoz riasztják. Ezeket az esetek meg lehetne előzni kellő elővigyázatossággal. A szén-monoxid jelzők életet menthetnek, ezért fontos, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, szerezzünk be legalább egyet, vagy akár többet is ingatlanunkba. Minderről bővebben itt olvashat.