Harmadik ciklusát kezdte meg Szarvas Péter polgármester

szarvas péter Fotó: Körös Hírcentrum

Október 14-én megtartotta alakuló közgyűlését Békéscsaba városvezetése, ezt követően Szarvas Péter, a település polgármestere tartott sajtótájékoztatót a meghozott intézkedésekkel kapcsolatban.

Az ülést követően Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatóján megosztotta, elfogadta a testület a szervezeti és működési szabályzatot. Ez lehetőséget adott arra, hogy három főállású alpolgármestert válasszanak a korábbi kettő helyett. Ezúttal nem lesz társadalmi megbízású alpolgármester. Nagy Ferenc látja el a költségvetés felügyeletével és a városüzemeltetéssel összefüggő feladatokat, Varga Tamás a sporttal, ifjúságpolitikával, oktatással, közneveléssel, kultúrával kapcsolatosakat, míg Bálint József a szociális ügyekért, egészségügyért, nemzetiségekért, idegenforgalomért felel majd.

hirdetés

A civil ügyek tanácsnoka lesz a következő öt évben dr. Juhász István, Opauszki Zoltán felel a környezetvédelemért és a turisztikáért, Ádám Pál pedig az infrastrukturális fejlesztésekért. A bizottságok esetében történik változás az új ciklusban: az eddigi hat helyett öt működik majd, összesen 45 bizottsági taggal az 50 helyett. Emellett négy településrészi önkormányzat kezdi meg működését Békéscsabán: a József Attila-lakótelepi, a Belvárosi, a Jaminai és az Északi és Keleti Városrészi Településrészi Önkormányzat.

hirdetés

Szarvas Péter megosztotta, azt várja az új testülettől, hogy továbbra is a nyugodt hangnem, a konstruktív hozzáállás lesz a jellemző az elkövetkező üléseken. Mindenkinek, aki vállalta a képviselői szolgálatot, mellőznie kell a gáncsoskodást, viszálykodást. Továbbá bízik abban is, hogy Békéscsaba az ötéves ciklus végén fejlettebb lesz, mint most, bár úgy látja, az intézmények megfelelőek, széles körű a kulturális és sportkínálat. Az elmúlt öt év döntéseinek jelentős része egyhangúlag született, reméli, hogy ez a következő esztendőkben is folytatódik majd. Ehhez viszont jól előkészített előterjesztések, vitathatatlan szituációk kellenek.

A polgármesterrel készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés