Az „ŐSZI ÁLOM” lett 2024-ben a Békés Kedvenc Süteménye verseny győztese

Békés Kedvenc Süteménye

Október 28-tól az év végéig kapható Bussné Petrovszki Erika „ŐSZI ÁLOM” fantázianevű süteménye a békési cukrászdákban. Október 16-án hirdetett győztest a békési cukrászmesterekből álló szakmai zsűri az idén is meghirdetett Békés Kedvenc Süteménye süteménykészítő versenyen. A Békési Polgármesteri Hivatal által megszervezett és lebonyolított verseny nagy népszerűségnek örvend.

A Békés vármegye településein élők körében ötödik alkalommal került megrendezésre a süteménykészítő verseny, két alkalommal Békés Tortája, az utóbbi három évben pedig már Békés Kedvenc Süteménye süteménykészítő verseny néven. A versenyre bárki nevezhetett kortól, nemtől függetlenül, ha érez magában kedvet és affinitást, hogy elkészítse a család kedvenc finomságát. A Békési Polgármesteri Hivatal égisze alatt megvalósított megmérettetésre 16 sütemény érkezett Békésről, Békéscsabáról, Gyuláról, Sarkadkeresztúrról, Újkígyósról, Nagybánhegyesről és Muronyból is fogadtuk a versenyzőket – összegezte Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere.

hirdetés

A versenyzők igazán komolyan vették a versenyt, jó látni, hogy az otthonokban micsoda érdeklődés és tanulni vágyás van jelen a cukrász szakmát illetően. Nevezni minimum 10 szelet sütemény leadásával lehetett egyben, amely nem tartalmazhat különleges alapanyagot és nem ehető díszeket a dekoráció sem. A zsűrit a szakma békési cukrászmesterei alkották, Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István, Juhász Zoltán.

A pontszámokat az íz, a kreativitás, a külalak és az összbenyomás értékelésével kaptak a versenyzők alkotásai. Most október 28-tól december végéig Bussné Petrovszki Erika (Újkígyós) „ŐSZI ÁLOM” fantázianevű süteménye viseli a Békés Kedvenc Süteménye 2024 címet, amit a helyi cukrászdákban a Nagy-féle Cukrászdában, a Sipaki Cukrászdában, Lagzi János Cukrászdájában és Juhász Cukrászdában fognak árusítani.

A verseny 2. helyezettje Csaplár Dominika (Békés) „Őszi Álom” fantázia nevű süteménye lett, a 3. helyen Enyedi Anasztázia (Gyula) „Tripla csokis mousse” nevű alkotása végzett. Különdíjat kaptak: Gombár Zsuzsanna (Békéscsaba) „Citromszelet, citromos rózsa”, Takács Kira (Békés) „Őszikevarázs”, Nyemcsok Mária (Sarkadkeresztúr) „Fehér csokis bueno mousse”, Csumpila Gábor (Békés) „Téli szeszély”, Kozmáné Fábián Anikó (Békés) „ZSU”. A különdíjasok a zsűrit alkotó cukrászmesterek felajánlásait nyerték.

Tavaly Csumpila Gábor Coco Love fantázia nevű süteményét értékesítették a helyi cukrászdákban, minden szelet eladásából 50,- Ft az Esély Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület támogatására gyűlt össze. Így 100.000,- Ft adománnyal támogatták az egyesület munkáját. Az állatvédő egyesület részéről Monostori Piroska elnökségi tag vette át az adományt.

Monostori Piroska, az ESÉLY Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnökségi tagja, Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere

Kiemelt kép: Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere, Enyedi Anasztázia (Gyula) 3. helyezett, Bussné Petrovszki Erika (Újkígyós) 1. helyezett, Csaplár Dominika (Békés) 2. helyezett

hirdetés