Az ifjú asztaliteniszezők csaptak össze Orosházán

Fotó: Körös Hírcentrum

Pintér Attilára emlékezve rendezett ismét egy emléktornát az ASE Orosháza utánpótlákorú asztaliteniszezők, fiatal fiúk és lányok számára.

Az ASE Orosháza 17. alkalommal rendezte meg a Pintér Attila Asztalitenisz Emlékversenyt. Idén a kétnapos megmérettetésre több mint 350 fiatal érkezett, a 11-15 évesek korcsoportjaiban. Pintér Attila volt az, aki a városban meghonosította az asztaliteniszt – árulta el Raffai János, Orosháza polgármestere. A városvezető maga is szívesen űzi a sportot, úgy látja, nagy koncentrációt, jó reflexeket és gyorsaságot kíván.

hirdetés

Bogdánffy Csaba, az ASE Orosháza szakmai koordinátora megosztotta, ez az ország legnagyobb utánpótlásversenye ebben a korosztályban. Ő szintén kiemelte, hogy a megmérettetés névadója hazai viszonylatban nagyon sokat tett az asztaliteniszért, annak egy meghatározó alakja volt. Az egyesületet hét versenyző képviselte, volt olyan is, aki több kategóriában indult. Erre a hétvégére Orosházára látogattak a sportág és az érintett korosztályok legjobbjai, éppen ezért a szervező egyesület ugyancsak igyekezett megérettetni a fiataljait.

A szakmai koordinátor kifejtette, elégedettek a jelenlegi utánpótlásukkal, hiszen van országos ranglista 5. és 6. helyezettjük is. A felnőtteknél viszont nagyon vegyes a kép, az NBI-es női csapatuk például a tavalyi szezonban kiharcolta az EXRA Ligába történő feljutást, viszont az indulást nem tudták vállalni. A gyermeklétszámot fenntartani nem egyszerű a sportágban, hiszen számos mozgásformából választhatnak a gyerekek, de egy-egy ügyes kis asztaliteniszezőt szerencsére minden évben felfedeznek.

hirdetés