Egy új, fedett csarnokban edzhetnek az Előre fiataljai

Előre Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban hivatalosan is átadták a Békéscsaba 1912 Előre Utánpótlás Központja, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia új, fedett csarnokát, ezzel is hozzájárulva a fiatal focisták még hatékonyabb képzéséhez.

Dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia elnöke megosztotta, a fedett műfüves pálya egy több éves munka gyümölcse. Jelenleg több mint 500 gyermekkel foglalkoznak az akadémián, így ez a létesítmény mindenképpen hiánypótló, hiszen a zordabb időjárási körülmények között ez a pálya korszerű körülményeket biztosít ahhoz, hogy a hideg időben is tartalmas, eredményes legyen az edzés. A fejlesztéshez 350 millió forint támogatást kaptak, két ütemben, az áremelkedések miatt. A jövőben, ha az anyagi források ezt lehetővé teszik, mindenképpen egy kőépületet szeretnének felhúzni, ahol az öltözők kapnak majd helyet. Jelenleg konténerekben öltöznek a fiatalok, ezen szeretnének változtatni. Továbbá füves és műfüves pályára is szükség lenne, hogy forgó rendszerben tudják használni őket.

hirdetés

Az elnökkel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

Mint az ünnepségen elhangzott, 15 évvel ezelőtt még nem voltak gyermekek az Előrénél, így ezt a létszámot ennyi év alatt sikerült felépíteni, ezzel pedig Békés vármegye legnagyobb utánpótlásképző intézménye lett az akadémia. Számos szakértő dolgozik azon, hogy ezek a fiatalok egészségesen sportolhassanak. Több gyermek kerül évről évre valamelyik kiemelt akadémiára Békéscsabáról, egyesek pedig a helyi felnőtt csapatot erősítik, ahogy elérik a megfelelő kort – árulta el dr. Kovács Mihály.

Varga Tamás alpolgármester kifejtette, a futball iránti szeretet, a sok munka és a koncepciózus gondolkodás mind szükségesek voltak a fejlesztés megvalósításához. Úgy látja, a több mint félezer gyermek magasabb színvonalú sportolása egy jó cél volt az adóforintok elköltésére. Az akadémia folyamatos korszerűsítése egy lassan 10 éve tartó projekt, van egy állandó szakmai együttműködés a város és a klub között. Ennek részeként a működéshez szükséges ingatlanokat az önkormányzat a rendelkezésükre bocsátja, ezt a fajta partnerséget a továbbiakban is tervezik fenntartani.

Az alpolgármesterrel készült interjú itt hallható:

 

Tóth Márton, a klub egykori játékosa is eljött az ünnepélyes átadóra. Ő maga ugyancsak több mint tíz évig volt az Előre focistája, illetve a technikai vezetésből szintén kivette a részét. Annak idején elég mostoha körülmények között edzettek, ahhoz képest ez a létesítmény egy álomvilág. Jelenleg is folyamatosan figyeli a csapatot, követi a meccseket, kilátogat a hazai mérkőzésekre.

A vele készült interjút itt hallhatják:

 

hirdetés