Romániában felfüggesztik az oktatást az influenzajárvány miatt

praxis Fotó: Pixabay

Felfüggesztik az oktatást pénteken Románia összes tanintézetében -írja a Transindex.ro. Az intézkedést az influenzavírus terjedése indokolja.

Romániában ma a román fejedelemségek – Moldva és Havasalföld – 1859-es egyesülésének napját ünneplik, emiatt munkaszüneti nap van, az iskolákban és óvodákban sincs tanítás. Azonban a tanügyminiszter úgy döntött, az influenza megbetegedések megelőzését célzóan, országszerte felfüggesztik az oktatást január 25-én, pénteken, így a két hétvégi nappal együtt a gyerekeknek összesen négy napon át nem kell közösségbe menniük.

hirdetés

Január 23-i adatok szerint, már 34-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma Romániában. Az áldozatok többsége más krónikus betegségben is szenvedtek, és nem kaptak védőoltást.

A román egészségügyi minisztérium úgy tájékoztatott, az elmúlt két hét során több mint 20 százalékkal nőtt a megbetegedések száma. Ha ez a harmadik héten is megismétlődik, a minisztérium járványhelyzetet hirdet. Ez azt jelenti, hogy országszerte megtiltják a kórházak látogatását.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 65 = 68