Röplabda: a Nyíregyháza került előnybe

nyíregyháza brse Fotó: BRSE

A Női Extraliga elődöntő első mérkőzését Nyíregyházán játszotta a Fatum Nyíregyháza és a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. 3:0-ra a nyírségi csapat nyerte a mérkőzést. A következő összecsapásra március 30-án Békéscsabán kerül sor.

Nyíregyházi ponttal kezdődött el az elődöntő első találkozója, de a csabaiak is hamar megszerezték első egységeiket, Mlinar támadása majd Bodnár szemfüles ejtését követően. Csabai előnyt mutatott az eredményjelző, Hollósy mester kénytelen volt kikérni első idejét. A folytatásban Medic pillanatai következtek, a szerb játékos két óriási blokkot osztott ki, mely után tovább nőtt a csapatok közti különbség, 5:10. Ezt követően a szabolcsiak játéka feljavult, s sikerült faragniuk hátrányukból, 12-nél már döntetlen volt az eredmény. Hullámvölgybe került a BRSE, Paul Bogdan cserékkel próbálta felrázni csapatát, Mlinar helyére érkezett Ivanovic. A Nyíregyháza lendületét ez sem lassította le, magabiztosan hozták az első szettet a hazaiak, 25:17.

hirdetés

A második játszmát Perovic bombája indította útjára, majd egy nyíregyházi hiba után már 0:2 állt az eredményjelzőn. Hamar kiegyenlített az ellenfél, de Ivanovic támadása után ismét a csabaiaknál volt az előny. Hektikus volt a találkozó képe, a BRSE rendre elhúzott 2-3 ponttal, azonban a hazaiak mindig egalizálni tudtak. Az etap hajrájához érve tartotta néhány pontos előnyét a Békéscsaba, de nem tudta behúzni a szettet a címvédő. Idegtépő küzdelem alakult ki, hol egyik, hol másik csapatnak volt szettlabdája. A horrorisztikus izgalmakat Perovic hibája zárta le, szélesre ütött labdája után már 2:0-ra vezettek a hazaiak.

A harmadik játékrészben fej-fej mellett haladtak ismételten a csapatok és felváltva szerezték a pontokat, 3:3. A hazaiak hibáztak egymás után több alkalommal, majd Tálas szemfüles leütése 4-re növelte a gárdák közötti különbséget, 4:8. Hollósy László időkérése hasznosnak bizonyult, hiszen 1-re csökkent a különbség. Medic tett arról, hogy ne legyen ismét egyenlő az állás, majd a hazaiak találták el az antennát, 7:10. A folytatásban a mérkőzésen nem először a nyírségieknek sikerült nagyobb hátrányból kiegyenlítenie, 10:10. Paul Bogdan időkérése sajnos nem törte meg a házigazda lendületét, s a piros mezes szabolcsiak átvették a vezetést, 14:11. Innen azonban már nem volt visszaút, a Nyíregyháza 25:18-re zárta le az etapot és nyerte a mérkőzést 3:0-ra. A szabolcsiak, így 1:0-ra vezetnek a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás március 30-án 18 órától Békéscsabán – írja honlapján a klub.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 4:8, 16:12, 21:16. 2. szett: 6:8, 15:16, 17:21. 3. szett: 4:8, 16:11, 21:16.

Paul Bogdan így értékelt: Sajnos semmi sem köszönt vissza az edzéseken gyakoroltakból, a nyitás és nyitásfogadás tekintetében. Kulcsszituációkban nem volt megfelelő a koncentrációnk, s ezt kihasználta az ellenfél. Gyökeres változásokra van szükség a szombati mérkőzésre, ahol természetesen hazai pályán, saját közönségünk előtt ki kell egyenlítenünk a párharcot.

 

Szóljon hozzá!

35 + = 40