Letartóztatták a fosztogatókat

Fotó: Police.hu

A Békéscsabai Járási Ügyészség 3 rendbeli kifosztás bűntette miatt kezdeményezte egy 49 éves gyáli és egy 38 éves nyáregyházi nő és társuk, egy 24 éves budapesti férfi letartóztatását, akik számlájára három idős asszony kifosztása írható.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2019. január 22-én ebéd utáni időpontban jelentek meg egy 89 éves idős asszony Békéscsaba, Penza lakótelepi lakásánál, ahol a sértettet megtévesztve azzal a valótlan hivatkozással mentek be az ingatlanba, miszerint reklámújságokat gyűjtenek. Míg egyikük elterelte a sértett figyelmét, másikuk a lakásban kutatást végzett, és a ruhásszekrényből jogtalan eltulajdonítási szándékkal összesen 1.180.000.-Ft készpénzt vett el. 2019. április 03-án egy gyöngyösi idős sértettet fosztottak ki hasonló módszerrel: a sértett figyelmét elterelve 110.000.-Ft készpénzt és több arany ékszert loptak el összesen kb. 600.000.-Ft kárt okozva. Másnap már Dunakeszin „garázdálkodtak”, az idős sértett megtévesztésével 20 M Ft készpénzt és arany ékszereket zsákmányoltak. A büntetett előéletű gyanúsítottakat a békéscsabai rendőrök Budapesten fogták el.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még fel nem talált tárgyi eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Békés Megyei Főügyészség

Kapcsolódó tartalom:

Szóljon hozzá!

26 − = 18