Oktatásra szánt járműveket kapott a BSZC

meszlényi Fotó: Körös Hírcentrum

A Meszlényi-Autó Kft. felajánlott a Békéscsabai Szakképzési Centrum számára négy oktatási célra szánt járművet, ebből kettő ma délelőtt került átadásra, a másik kettőt ősszel adják át.

A két személygépkocsi a Renault Hungária Kft. jóvoltából, a Meszlényi-Autó Kft. révén kerül az iskolához. A Renault, minden új modell bevezetésekor alvázszám nélkül legyárt olyan járműveket, amelyek oktatási célra kerülnek ki a hálózatokba. Mivel ezeknek a járműveknek nincs alvázszáma, nem kaphatnak soha rendszámot, és nem kerülhetnek forgalomba. A két jármű is, ami most átkerül a BSZC-hez, ilyen célra lett legyártva. Ezeken az autókon, az oktatók megtaníthatják a diákokat a márka-specifikus újdonságokra. Természetesen vannak ennél újabb technológiák, de az alapokat elsajátíthatják rajtuk. És miután kikerülnek az életbe, márkától függően megtanítják számukra az adott márka különlegességeit, specifikumait is.

hirdetés

„Nagyon örülünk annak, hogy ezzel is segíthetjük az oktatást. Hiszen a kapcsolat a Meszlényi-Autó és az iskola között eddig is igen szoros volt. Talán szorosabb, mint más gazdasági szereplőkkel. Törekszünk arra, hogy ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzzük” – mondta el Meszlényi György, a Meszlényi-Autó Kft. ügyvezető igazgatója.

Mucsi Balázs a BSZC főigazgatója hozzátette, 11 hónappal ezelőtt szerszámokat vehettek át a Kft.-től.

„A Meszlényi-Autó Kft. és a BSZC együttműködése túlmutat ezen a mindennapi, üzleti vagy oktatási együttműködésen. A Kft. annak a maroknyi együttműködőinknek a tagja, akik a nyugati filozófiát követik. Amelyben nem csupán üzleti alapokon támogatja a szakképzést, hanem egyfajta egyéb erkölcsi elhivatottsága van a tekintetben, hogy a térségben olyan szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, amelyek nem feltétlenül itt folytatják a munkásságukat, de mindenhol elsőrangú tudással rendelkezzenek” – folytatta.

„Hosszú évtizedek után van egy infrastruktúra-fejlesztésünk is, melynek köszönhetően egy közel egymilliárd forintos csarnokot építünk, pont a karosszérialakatos-műhely helyére. A Meszlényi-Autó volt az a vállalkozás, aki abban a másodpercben felajánlotta annak lehetőségét, hogy a valódi duális képzés keretein belül, a karosszérialakatos képzésnek a legfőbb bástyája ide kerüljön, a DAKK Zrt. mellé.” – fogalmazott a főigazgató. Majd hozzátette, hogy reményeik szerint ez a kapcsolat a továbbiakban is megmarad, hogy az iskola diákjai egy versenyképes gyakorlati képzésben vehessenek részt. Ami most meg is valósult a két autó felajánlásával.

 

Szóljon hozzá!

50 − 45 =