50 éves jubileumát ünnepelte a Tótkomlósi Fúvószenekar

tótkomlósi fúvós zenekar Fotó: Körös Hírcentrum

Tótkomlóson megrendezték a IX. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált, valamint a XIX. Tótkomlósi Napokat. Az augusztus 17-től 20-ig tartó programsorozat a szlovák kultúra és gasztronómia iránt érdeklődők figyelmét is felkelthette.

Nem csak az államalapítás valamint a mezőgazdasági betakarítás napját ünnepelték ezzel a nagy múltú programsorozattal, de a Tótkomlósi Fúvós Zenekar 50. évfordulóját is. A jubiláló zenekaron kívül több előadó és együttes is helyet kapott a színpadon.

hirdetés

A rendezvényre Észtországból, Németországból, Romániából és Szlovákiából is érkezetek, hazánkból pedig Szolnokról, Hódmezővásárhelyről és Békéscsabáról is. Csorvásról pedig nem csak zenekar, hanem egy mazsorett csoport is fellépett, egy kis tánccal megörvendeztetve a nagyérdeműt.

Tótkomlóson 1969 óta működik a fúvós zenekar. Tíz évre rá, 1979-ben a gyermek zenekarból kiöregedett zenészek megalapították az ifjúsági fúvósokat, akik azóta a város meghatározó zenekara. Létszámuk majdnem 60 fő, a karmesterük 1983 óta a Tótkomlós Alapfokú Művészeti Iskola Igazgatója, Krcsméri János András. Többször voltak fellépésen Szlovákiában, Erdélyben, Németországban de még Hollandiában és Spanyolországban is. Bár a zenekar tagjai szabadidős tevékenységként játszanak, mégis rengeteg próbán és fellépésen vesznek részt évente.

Szóljon hozzá!

96 − = 88