Angyalok szárnyalása: az ünnepi hangolódás első mozzanata Békéscsabán

angyalok, angyalok szárnyalása Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már kilencedik alkalommal szervezik meg Békéscsabán az Angyalok szárnyalása című jótékonysági gálaestet. A részletekről a Körös Hírcentrum stúdiójában beszélgettünk Pigler Judittal, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fejlesztő pedagógusával. A felkészülésről pedig három fellépő fiatal, Timár Orsolya, Liska Bea és Árgyelán Tibor meséltek.

Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett, a Jókai Színház művészei kijártak annak idején a fiatalokhoz, és közösen létrehoztak egy életszínházat. Ez adta az első gála ötletét. Már az első előadás telt házzal ment, azóta az érdeklődés pedig csak fokozódott a fiatalok és a művészek közös produkciója iránt. Az eltelt évek alatt mind az ellátottak, mind a művészek közül egyre többen kapcsolódtak be. A fiatalok is egyre aktívabban vettek részt, már előre tudták, mit szeretnének a színpadra vinni. Ami talán a nyitottságnál is fontosabb, hogy valódi barátokra találtak – árulta el Pigler Judit.

hirdetés

Az estet Tarsoly Kriszta rendezi, általában összeírják, milyen dalokkal, verssel szeretnének a fiatalok színpadra állni. Majd Kriszta felkéri a produkciókhoz a művészeket. Többen közülük a Jókai Színházhoz tartoznak, de már több külsős is van. Idén Zsombok Réka lesz az est díszvendége. Ő is találkozott már a fiatalokkal, foglalkozást is tartott az intézményben.

Timár Orsinak idén először lesz lehetősége a gálán színpadra lépni. Egy álma válik valóra azzal, hogy egy színésznővel együtt, közös produkcióban szerepelhet. Már most biztosan tudja, hogy a jövő évi rendezvényen is szeretne szerepelni. Liska Bea már kilencedik éve vesz részt az Angyalok szárnyalásán. Ezúttal Kara Tündéről is megemlékeznek egy dallal. Árgyelán Tibor a konferálásban segédkezik majd, ahogyan teszi ezt már sokadik éve. Ezen a területen is a művészek és a fiatalok közös munkája valósul meg.

Az elkészült interjút itt meghallgathatják: