Megrendezték a hagyományos újévi fogadást Békésen

Kálmán Tibor, újévi fogadás, Békés Kálmán Tibor / Fotó: Körös Hírcentrum

Békésen immár hagyománnyá vált az óévet búcsúztató és az újévet köszöntő állófogadás.

hirdetés

A rendezvénnyel lehetőséget teremtenek arra, hogy a város legjelentősebb gazdasági vállalkozásai, intézményei és partnerei, egy kötetlen beszélgetés keretében találkozhassanak egymással.

hirdetés

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ színháztermében tartott állófogadáson beszámoltak a 2019. év sikereiről, eredményeiről, fejlesztésekről és képet adtak Békés város 2020. évre vonatkozó terveiről is.

„Úgy gondolom, jó alapokkal építkezhetünk tovább. Köszönettel tartozunk az elődeinknek, az előző képviselő-testületeknek. Mindent megtettek azért, hogy most azt tudjuk mondani: Békés egy szép, fejlődő és életképes település” – kezdte beszédét Kálmán Tibor polgármester. „Ebben a felgyorsult világban akkor tudunk megmaradni embernek és akkor tudunk feltöltekezni, ha alkalmanként megállunk beszélgetni egymással.”

Beszédében megköszönte a jelenlévőknek azt a munkát, amelyet vállalkozóként, vezetőként, önkéntesként, vagy akár alkalmazottként a városért tesznek nap mint nap.

A városvezető elmondta: a megújult képviselőtestület nagy lendülettel vetette bele magát a munkába. A kampány során, képviselőjelölt társaival együtt több ezer emberrel találkoztak. Sok beszélgetés, vélemény és kritika mentén alakult ki a programjuk. 19 fejezetben, 54 oldalon összegezték elképzeléseiket, a teljes program Békés város honlapján megtalálható. „A város kiszámítható és biztos pályára léphet. Úgy gondolom, hogy amiben kérték, abban változtattunk. Hisszük, hogy amit önökkel közösen megfogalmaztuk, meg fogjuk tudni valósítani.”

Példaként említette, hogy a továbbiakban is folytatni fogják az aszfaltozást a településen. Ahogyan eddig, a későbbiekben is támogatni szeretnék a civil szervezeteket, így például az Esély Állatvédő Egyesületet és a Szent Lázár Alapítványt. A mezőgazdasági programban szeretnék megerősíteni a helyi termékeket és a hagyományápolásra is nagyobb figyelmet fordítanak a jövőben.

Az egészségügyi programról elmondta: olyan jó a járóbeteg-szakellátás, hogy már a környező településekről is érkeznek gyógyulni kívánók a városba. Az ellátás minőségét tovább erősítenék az elkövetkezendő időszakban. Figyelmet fordítanak továbbá az oktatásra, folytatni fogják a sport-infrastruktúra fejlesztését és a turisztika is előtérbe kerül.

Kálmán Tibor kiemelte: különféle adókedvezményekkel szeretnék segíteni a vállalkozókat, emellett támogatják a fiatalok helyben maradását is.

„Ennek a munkának soha nem lehet vége. Nagyon sok feladat és megoldatlan probléma lesz 2020-ban és a rá következendő években is. Nem gondolom, hogy egy év alatt mindent meg tudunk oldani, de együtt, idővel minden problémára megoldást találunk. Közösen nagyon sokat elérhetünk, csak félre kell tenni az irigységet, az indokolatlan haragot, a pesszimizmust. Csak pozitív gondolatok mentén dolgozhatunk tovább” – fogalmazott a polgármester.

Beszéde végén megköszönte azoknak a munkáját, akik lelkesedéssel tették, vagy teszik mindazt, ami a várost előreviszi. Továbbá köszönetet mondott a vállalkozóknak, hogy egyre több embernek adnak munkát a településen. Fejlesztik vállalkozásukat és ezzel Békés városát is előrelendítik.

A rendezvényen – többek között – a Bagoly László karnagy vezette Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar előadását is meghallgathatták a jelenlévők, emellett a békési szólista táncos, ifj. Mahovics Tamás produkcióját is megcsodálhatta a közönség.

 

hirdetés