Koronavírus – Véget ért a karantén a Vuhanból hazaszállított németeknek

háziorvosi, Egészségvonal, influenzaszerű, vírusos, szűrővizsgálatok, TAJ, alapellátás, egészségügyi, kínai, vashiány, orvosok, hepatitis, háziorvosi, egészségügyi, szakrendeléseken, Gyógyászati, fertőzöttek, koronavírus, szívbillentyűk, egészségügyi, szívtranszplantációs, vastagbélszűrés, felfázás, szervdonáció, népegészségügyi, onkológiai, béremelés, húsevő Forrás: Pixabay

Hazatérhetett vasárnap az a 122 ember, akiket az új típusú koronavírus okozta fertőzés veszélye miatt karanténba helyeztek Németországban két hete, miután megérkeztek a járvány gócpontjából, a kínai Vuhanból.

hirdetés

A Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában elhelyezett csoport valamennyi tagja megfelelt a hazabocsátás feltételeinek. A többször megismételt vizsgálatok alapján a kórokozó nincs jelen szervezetükben – közölték illetékesek.

hirdetés

A német légierő (Luftwaffe) egy 124 tagú csoportot – 100 német, 22 kínai, 1-1 amerikai és román állampolgárt – szállított el Vuhanból február elején. Két emberbél pozitív volt a koronavírusteszt, őket kórházban helyezték el. A többiek egészségesek maradtak és átvészelték a karantént, de unatkoztak a kaszárnyában. A végén már “miden egyes fűszálat külön-külön ismertünk” az épület körüli ligetben – nyilatkozott egyikük német hírportálok beszámolói szerint. A két Vuhanból érkezett 2 fertőzöttel együtt Németországban 16 embernél mutatták ki az új koronavírust.

A Vuhanból érkezetteken kívül valamennyien Bajorországban fertőzödtek meg. Mind a 14 bajorországi eset kapcsolatban áll az első fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari cégnél történt. A fertőzöttek a cég munkatársai vagy ott dolgozók hozzátartozói. Az első fertőzés egy továbbképzésén történt január 21-én a vállalat székhelyén, a München melletti Stockdorfban. A tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. A Bajorországban ápolt 14 fertőzött közül időközben többet gyógyultnak nyilvánítottak és hazabocsátottak. Az elsőt szerdán, többeket pedig a hét végén. Pontos számot nem közölt a tartományi egészségügyi minisztérium.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma Kínában megközelíti a 70 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja az 1600-at. Kínán kívül legkevesebb 240-en betegedtek meg – írja az MTI.

hirdetés