Szerdára legyengül a szél, de záporok, zivatarok jöhetnek

nyár, hidegfront, zivatarok, zivatar, napsütés, záporok, kedden, záporral Fotó: Pixabay

Kedden szárazabb, naposabb idő jön, de szerdán egy hidegcsepp teremt kedvező feltételeket a záporok, zivatarok számára.

Kedden szünetet tart a csapadék és a napsütésé lesz a főszerep. Zavartalanabb napsütésre a Dunántúlon készülhetünk, míg keleten időnként megnövekedhet a felhőzet, de gyenge eső, kisebb zápor csak elvétve alakulhat ki. Az északias szél továbbra is erős lesz, északnyugaton és északkeleten viharossá is fokozódhat. A délutáni órákban 23-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

hirdetés

Szerdán észak felől egy hidegcsepp közelíti meg a Kárpát-medencét, ami főként az északi, északnyugati területek felett labilizálhatja a légkört. Így főleg itt alakulhatnak ki záporok, zivatarok, míg máshol többnyire napos, gomolyfelhős idő lesz jellemző. A szél veszít erejéből, de a Dunántúlon még többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati légmozgást. A csúcshőmérséklet 21-26 fok között alakulhat, délkeleten lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb az idő.

Csütörtökön a Dunántúlon okozhat újabb záporokat, zivatarokat a nyugati határ felett örvénylő hidegcsepp, de néhol északkeleten is előfordulhat lokális csapadék. Ezt leszámítva gomolyfelhős idő mellett több órára kisüthet a nap. A szél már nem lesz jelentős, gyenge, mérsékelt erejű lehet, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések előfordulhatnak. Délután 22-28 fok várható, ismét a csapadékosabb nyugati területeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket – írja az Időkép.