A Magyar Posta bővítette postai feldolgozásának kapacitását

Postánál, postai, csomagok, Posta Fotó: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

A Magyar Posta az elmúlt időszakban országszerte több helyen bővítette a postai feldolgozást – hangsúlyozta Menyhárt Zoltán, az MP logisztikai fejlesztési igazgatója pénteken a cég legújabb, füzesabonyi logisztikai depójának avatásán.

“Célunk a teljes logisztikai infrastruktúra megújítása, az üzemek automatizálása és informatikai megoldások beépítése” – mondta a fejlesztési igazgató. Megjegyezte, hogy az MPL+ projekt a Magyar Posta jelenlegi legnagyobb fejlesztési programja, szükségességét az e-kereskedelem középtávon is növekvő trendje igazolja. Az üzemi területek növelését követően automatizálás várható. A cél a postai logisztikai infrastruktúra megújítása, a növekvő csomagmennyiség hatékony és gyors feldolgozása és kézbesítése – fejtette ki Menyhárt Zoltán.

hirdetés

Varga János logisztikai üzemeltetési igazgató arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány, illetve az elmúlt időszakban bekövetkezett változások megmutatták a logisztikai piac kiemelt szerepét az ellátási láncban. “A szolgáltatók között óriási a verseny, célunk, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek” – mondta. Közlése szerint a füzesabonyi üzem megközelítően 730 ezer csomagot dolgozott fel tavaly, az ellátási területen 78 ezer csomagot kézbesítettek munkatársaik. A logisztikai üzem 110 munkavállalót foglalkoztat, 87 postára szállítják innen a küldeményeket – írja az MTI.