Gyulai székhellyel létrejött a Békés Megyei Kormányhivatal környezet- és természetvédelmi főosztálya

Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott köszöntőjével kezdődött az a sajtótájékoztató, melyen bejelentették, hogy április 1-jétől a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség gyulai kirendeltsége, a Békés Megyei Kormányhivatal környzet- és természetvédelmi főosztályaként működik tovább. A főosztály – a korábbi 50 helyett – mind a 75 településen illetékes lesz a hatósági feladatokkal. A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy egy szakmai és szervezeti önállóság tudott megvalósulni.
Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere őszinte örömét fejezte ki, hogy a térség környezet- és természetvédelmi feladatainak ellátása ismét Békés megye irányítása alá kerül. Elmondta: ez egy olyan közös ügyük a kormánymegbízottal, melyet igen régóta képviselnek. Ennek a szervnek a működése erősíteti Gyula Város közigazgatási központ szerepét.
Dr. Illich Andrea, a főosztály vezetője elmondta, hogy ennek a főosztálynak a létrejötte egy mérföldkő életükben, hisz ismét ugyan olyan rangban vehetnek részt a környezet- és természetvédelmi igazgatási rendszer működtetésében, mint az összes többi hatóság, amely más-más kormányhivatal keretein belül működik.

hirdetés

hirdetés
hirdetés