Óvodásokat szoktatnak vízhez a Lencsési Általános Iskola tanuszodájában.

Békéscsaba Megyei Jogú Város – Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága, a Békéscsabai Előre Úszóklubbal együtt támogat egy 10 alkalmas vízhez szoktatási projektet. A 6 éves korosztály ismerkedhet a vízben való mozgással, a közeg sajátosságaival, és az úszás alapjaival.
Bíró Csaba, a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság elnöke elmondta, hogy egy igényfelmérés alapján indították újból ezt a projektet, melyet korábban, már 1994-ben bevezetett a város, de az elmúlt időszakban ez elmaradt. Viszont a szülők részéről a legnagyobb igény mutatkozott a vízhez szoktatás lehetőségére, így ez újból a nevelési-, oktatási tervbe való beillesztésre került. 
Botta-Dukátné Orczifalvi Éva, a Mackó-Kuckó Óvoda vezetője nagyon pozitívan értékeli a projekt működését, és háláját fejezte ki a fenntartónak, hogy biztosította ezt a lehetőséget. A szülők nagyon örülnek, hogy szervezett keretek között, óvodaidőn belül kerülhet sor a nagycsoportos korú gyermekek vízhez szoktatásához.
Lázár Olga, a Békéscsaba Előre Úszóklub szakmai vezetője ismertette, hogy a projekt a Magyar Úszószövetség, “Minden gyermek tanuljon meg úszni” programjának támogatásával valósulhatott meg. A programnak célja, hogy minden gyermek legalább egy hosszt le tudjon úszni.
 

hirdetés

hirdetés