A polgármester és a pártok képviselőinek sajtótájékoztatói a közgyűlést követően.

Múlthét csütörtökön, azaz 2015. április 23-án tartotta Békéscsaba képviselő-testülete soron következő ülését. A közgyűlésen egyebek mellett szóbakerült az M44-es gyorsforgali út építése, a jelenlévők meghallgathatták a Békéscsabai Rendőrkapitányság beszámolóját, de tárgyaltak a 2020-ig tartó gazdasági programról is. 
A közgyűlés tervezett napirendi pontjai előtt Szarvas Péter, polgármester tájékoztatott az M44-es út beruházásának jelenlegi állásáról. Ezt követően az alábbi napirendi pontok kerültek tárgyalásra.
Békéscsabai Rendőrkapitányság beszámolóját ismerhették meg, dr. Bede Sándor kapitány előadása. Hosszas vita után elfogadták a város 2014-2020-as gazdasági programját. Megismerhették a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. 2014-es beszámolóját. Kérdések a kistérség szociális intézményrendszerével kapcsolatban. Napirendi pont volt az atlétikai klub rendkívüli támogatása. Meghallgatták a Lencsési lakótelep részönkormányzatának beszámolóját. Döntés született az evangélukus iskola tornacsarnokának építésével kapcsolatban. Feladat-ellátási szerződést kötnek a 22.sz. körzet háziorvosával. Az önkormányzati óvodák 74 csoportot indítanak a következő nevelési évben. Végül Békéscsabai Életműdíj alapításáról döntöttek a közgyűlésen.
A testületi ülést követően Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármstere, és a pártok képviselői sajtótájékoztatókon értékelték a közgyűlés eseményeit.

hirdetés