Mérkőzéslabdákat hárítva vette el a Vasas pályaelőnyét a BRSE, a bajnoki döntő első mérkőzésén!

LINAMAR-BRSE győzelemmel zárult a bajnoki döntő első összecsapása, mérkőzéslabdákat hárítva vette el a Vasas pályaelőnyét a címvédő csapat!
NB I-es női röplabda-mérkőzés, döntő, 1. találkozó. Budapest, Folyondár utca, 650 néző. V.: Mezőffy, Horváth M.
Csapatok összeállítása:
Vasas: Miklai 17, Tálas 4, Pekárik 15, Vacsi 8, Szombathelyi Sz. 15, Háfra 5. Cs.: Tóth A. és Lévai (liberók), Windisch 2, Ludmán. vezetőedző: Jókay Zoltán.
Békéscsaba: Skayhan 5, Soós N. 13, Bodnár 14, Radonjic 21, Molcsányi R. 14, Clement 15. Cs.: Szpin (liberó), Korniss 1, Nagy V. 2. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.
Az eredmény alakulása.

hirdetés

szett: 7:4, 11:7, 15:9, 24:15.
szett: 2:3, 3:7, 6:12, 9:14, 14:22.
szett: 4:3, 6:8, 9:11, 12:18, 14:20, 17:21, 20:23, 25:24.
szett: 0:6, 4:10, 5:12, 7:13, 11:16, 11:20, 16:23.
szett: 5:0, 11:4, 11:11, 15:14, 15:16, 18:19.

hirdetés

16 mérkőzés óta veretlen a rájátszásban a csabai csapat, utoljára 2013 tavaszán vesztett mérkőzést a play off során Kormos Mihály alakulata. Egyébként a BRSE szakmai igazgatójának a 17 a szerencseszáma, mindez és a tavalyi emlékek jó ómennek tűntek a találkozó előtt. 
A Vasas kezdte jobban a találkozót, a vendégek nehezen vették fel a mérkőzést ritmusát. Több nyitásrontás és technikai hibával a hazaiak malmára hajtották a vizet, akik taktikus és fegyelmezett játékkal magabiztos előnyt szereztek. Cserékkel és időkérésekkel próbálta megtörni a fővárosiak lendületét a vendégek mestere, azonban a Vasas tulajdonképpen gond nélkül hozta az első játszmát.
A második  etapban rákapcsolt a Békéscsaba, Radonjic kétszer is ászt ütött, és javult a blokk teljesítmény is, amivel szinte demoralizálta a hazaiakat BRSE. Jókay edző időt kért, de rögtön ezután a csabaiak szerb játékosa ismét ászt szervált, majd Bodnár és Soós percei következtek ezután: közös blokkjuk, majd Soós elemi erejű bombája után ismét öttel vezetett a Békéscsaba, a Vasas edzője pedig ismét időt kért, de a harmadik szettlabdát kihasználva remek játékkal kiegyenlített a címvédő.
A harmadik játszma eleje szorosan alakult, fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkor vette hátára a csapatát és remek megmozdulása után a BRSE vette át a vezetést és lépésről-lépésre elhúzott vendéglátójától. 17:22-nél már a csabaiak kezében volt a szett, amikor érthetetlen rövidzárlat után a Vasas  24-nél egyenlített, s hiába állt sokáig a vendégeknek a zászló, hihetetlen izgalmak végén a Vasasé lett a 3. szett.
Villámrajtot vett a BRSE a negyedik felvonásban, 6:0-ra, majd 10:4-re is vezettek. Nagyszerűen működött a csabaiak sánca, hamar el is érkezett a Vasas időkérése. A hazaiak addigi legjobbja, Miklai bicskája is beletört a csabaiak védekezésébe, Bodnár pedig kétszer egymás után nyitott pontot érően és ezzel komoly előnybe kerültek Soósék, akik ismét kiegyenlítettek.
Jöhetett a döntő szett, amelyet ellenállhatatlanul kezdett a Vasas, 6:2-re, majd 11:4-re vezettek. Szombathelyiék már-már elhitték, hogy megvan az első mérkőzés, amikor Molcsányi állt a nyitó zónába és egymás után hét pontot szerezve behozták tetemes hátrányukat. 12.12 után drámai küzdelemben mérkőzés labdát harcolt ki a Vasas, azonban a csabai lányok hármat is hárítva tartották életben a reményt és szurkolóiktól hajtva mindig egyenlíteni tudtak. Innentől kezdve a vendégek kerültek nyerő helyzetbe, döntetlen, viharsarki előny és meccslabda négyszer is, majd Soós ütésére nem érkezett a túloldalról válasz, ezt követően pedig Bodnár újfent egy remek sáncolással a “takarta be” Miklait, így a csabai kezek emelkedhettek magasba. Oda a Vasas pályaelőnye!
A BRSE közel két és fél órás csatában győzött a bajnoki döntő első mérkőzésén, egy olyan találkozón, amelyet a szurkolók még sokáig emlegetni fognak. Sorozatban 17. rájátszásbeli mérkőzésükön győzedelmeskedtek a csabaiak, akik csütörtökön 18 órától, hazai pályán növelhetik ezt a számot. 
MESTERMÉRLEG:
Jókay Zoltán:– Vannak játékosaink, akik megijednek, ha az ellenfél kezd felzárkózni nagy hátrányból. Az ötödik játszmában nem csapat volt a pályán, hanem hat játékos, aki a másiktól várta, hogy átteszi a labdát, beüti a pontot.Kormos Mihály: – Sajnálom, hogy a harmadik játszmát nem tudtuk megnyerni. Az ötödik szettben ekkora hátránynál lépésről lépésre, labdamenetenként próbáltuk újraépíteni a játékunkat, és több jó nyitásunk is volt, amellyel a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Köszönjük szurkolóink támogatását, várjuk őket csütörtökön is!
Így látták a játékosok:
Molcsányi Rita: Végig hittem a győzelemben és az elvégzett rengeteg munkában! A csapat erejét bizonyítja, hogy a döntő szettben mínusz 11:4-ről is felálltunk, mérkőzéslabdákat hárítottunk, majd magunk javára fordítottuk a találkozót!
Soós Nikolett: Feszülten kezdtük a mérkőzést, majd fokozatosan lendültünk játékba. A harmadik szettben már-már kezünkben volt a szett és a meccs is, de akkor még nem éltünk a lehetőséggel. Büszke vagyok a csapatra, hiszen hatalmas mélységből jöttünk fel, amiből építkezni tudunk a csütörtöki meccsre. Készülünk alázatosan tovább, hazai pályán fantasztikus szurkolóink előtt növelni szeretnénk előnyünket.

hirdetés