Máris rekordot dönt a B38 rendezvényhajó! Békés megye legnagyobb közúton szállított tárgya.

Számos városi eseményről beszélnek ma Békéscsabán. Egyik ezek közül a B38 rendezvényhajó hétfői érkezése. A technikai kihívásokért rajongók számára igazi csemege a hajó közúti szállítása és daruval történő vízre emelése. De a lélegzetelállító, a tömegcsökkentés miatt 65 tonnásra bontott monstrum érkezése, és elhelyezése nem mindennapi látványt kínál majd minden érdeklőd számára. 
A kihívás sem mindennapi, a hajó útja új helyére, a Körösre, kalandos, elhelyezésének utolsó etapja szenzációs. Máris rekordot döntött Békés megyében, hiszen a legnagyobb közúton szállított tárgy címe kétségtelenül a B38-é. A hajó utazásának utolsó szakasza következik hétfőn. A lebontott állapotban lévő hajó felújítása, rendezvényhajóvá történő kialakítása már új helyén, a Körösön folytatódik. Ha elkészül igényes otthont kínál rendezvények helyszínéül.
Mazán Tamással és Mazán Zsolttal beszélgettünk a B38 rendezvényhajóról. A két lokálpatrióta hajótulajdonos mesélt a kezdetekről, az ötlet fogantatásáról. 
„A megtett 800 fkm során, ahol átbújtunk 40 híd alatt, és a megteendő 25 közúti km során a szállító járművek több mint 15 000 liter üzemanyagot használtak, illetve használnak el, és közel 80 szakember összehangolt munkája segítette, és segíti a nem mindennapi gépek célunk szerinti munkavégzését.” – A teljes interjú itt meghallgatható.

hirdetés
hirdetés